«Στη Θράκη έχουμε κάνει πράξη την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων»

«Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, από τις Σάπες, οπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ροδόπη και Ξάνθη.

«Είμαι εδώ για να μεταφέρω με την παρουσία μου το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έρθει στη χώρα εντός του 2019. Μια πολιτική αλλαγή, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και εδώ πέρα, για τη Ροδόπη και τη Θράκη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, το δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη, τον πρώην υπουργό, Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, αυτοδιοικητικούς, στελέχη και μέλη της ΝΔ, περιηγήθηκε στη λαϊκή αγορά στο κέντρο των Σαπών και μίλησε με πωλητές και με πελάτες και ενημερώθηκε για τα τοπικά ζητήματα και προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Νωρίτερα, επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και καφενεία, όπου ήπιε καφέ, μίλησε με ιδιοκτήτες και με πελάτες και αντάλλαξε χειραψίες και ευχές με πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης επισκέφθηκε και τα χωριά Φιλλύρα, Ηλιόπετρα, Γεννησέα και Εχίνο. Το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία στην Ξάνθη.

«Εγκατάλειψη και απαισιοδοξία»

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να στείλει, από τη Ροδόπη, «το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής η οποία θα έρθει στη χώρα εντός του 2019» και αναφέρθηκε στην εικόνα “εγκατάλειψης”, που, όπως είπε, συνάντησε κατά την άφιξή του στη Ροδόπη και τη “γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψης οποιαδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής”, τονίζοντας ότι “ο πληθυσμός μειώνεται, η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται και αυτή”. Και πρόσθεσε: “Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ. Πολιτικές οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία πολλών, καλά πληρωμένων, θέσεων απασχόλησης”.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι, παρά τα προβλήματα της «έντονης ανεργίας και κοινωνικών ανισοτήτων», η Θράκη έχει «σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα», τα οποία κεντρική εξουσία και αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν για να τα αναδείξουν.

«Θα εξηγήσουμε πώς το κεντρικό κράτος, η κεντρική εξουσία, η περιφερειακή διοίκηση μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην όμορφη ακριτική Θράκη, για το πώς οι Θρακιώτες και ειδικά οι νέοι Θρακιώτες θα έχουν κίνητρο και λόγο για να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη εδώ πέρα στη Θράκη», σχολιάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι η ΑΜΘ είναι η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας, με έντονα προβλήματα ανεργείας και κοινωνικών ανισοτήτων, όπως είπε.

Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την  οδύνη του για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία «Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο