Στην τελική ευθεία για το 5ο ‘Puλsar Samothraki Art Festival 2019″

Η Σαμοθράκη έχει το δικό της Φεστιβάλ. Με εκλεκτούς καλεσμένους , σε ήχου μοναδικούς και ξεχωριστούς, εδώ και πέντε χρόνια αποτελεί ένα γεγονός, σημείο αναφοράς για το νησί τον Έβρο, την Βόρεια Ελλάδα.

Το 5ο Puλsar Samothraki Art Festival 2019 είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες να φιλοξενήσει στον χώρο του, το “Εργοστάσιο”, στο οποίο γεννήθηκε πριν 5 χρόνια, τρεις ημέρες καλής δυνατής μουσικής. Στις 9, 10 και 11 Αυγούστου, “συμπυκνώνει” στο πρόγραμμά του το φάσμα της σημερινής ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Τη διοργάνωση ανοίγει την Παρασκευή 9 Αυγούστου η εκρηκτική παρέα από την Θράκη, οι Θραξ Πανκc !!! Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους, έρχονται να μας δείξουν τι σημαίνει να παντρεύεις μουσικά την θρακιώτικη παράδοση με το punk και την world music. Η ευκαιρία να βιώσει κανείς την “πανκοπανηγυροψυχεδέλεια” κάτω από το Σάος είναι εδώ!!

Οι Θραξ Πανκc είναι:

Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή)

Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή)

Πάνος Γκίνης (ηλεκτρική κιθάρα)

Σάββατο 10 Αυγούστου

Και ποιος τόπος μπορεί να είναι πιο κατάλληλος από την ονειρική Σαμοθράκη για να ξεδιπλωθεί ο “dream ‘n bass” ήχος των Alcalica; Το Σάββατο 10 Αυγούστου, μετά από εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ευρώπη και το opening act τους στους Baba Zula το περασμένο φθινόπωρο, με 6 βινύλια στις αποσκευές τους, έρχονται να μας διηγηθούν  ιστορίες από τα ταξίδια τους και τη Μεσόγειο μέσα από electronica ηχητικά τοπία και μίξεις χρωματισμένες από το περσικό σαντούρι, την αφρικάνικη καλίμπα και τον μπαγλαμά.

Οι Alcalica είναι:

Λεωνίδας Δανέζος: samplers, drum machines, αναλογικά φίλτρα και effects, περσικό σαντούρι, μπαγλαμάς

Julie Loi: φωνητικά, στίχοι, καλίμπα

Κυριακή 11 Αυγούστου

Τέλος, την Κυριακή 11 Αυγούστου, το φεστιβάλ θα κλείσουν οι Last Drive, η μπάντα που έκανε την έκρηξη στην ελληνική μουσική σκηνή το 1983 με το χαρακτηριστικό τους speed – trash – garage – punk μείγμα που δεν έπαψε στιγμή να μαγεύει το κοινό τους. Την  άνοιξη του 2018 κυκλοφόρησαν θριαμβευτικά το ομώνυμο άλμπουμ τους συνεχίζοντας τον μύθο που έχουν δημιουργήσει στο rock ‘n’ roll. Μα σοβαρά τώρα, θέλετε συστάσεις για τους Last Drive;

Οι Last Drive είναι:

Αλέξης Καλοφωλιάς: φωνητικά, μπάσο

Γιώργος Καρανικόλας: φωνητικά, κιθάρα

Χρήστος Μιχαλάτος: τύμπανα, κρουστά

Στέφανος Φλώτσιος: κιθάρα, φωνητικά

 

Το 5ο Pulsar Samothraki Art Festival είναι αφιερωμένο στη μνήμη του δημοσιογράφου και αγωνιστή της αριστεράς και των κινημάτων Βαγγέλη Καραγεώργου

info

Πολιτιστικός χώρος Εργοστάσιο

1ο χλμ Καμαριώτισσας – Χώρας

Σαμοθράκη

Ώρα έναρξης 21.30

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

Εισιτήρια: 8Ε

Εισιτήριο 3 ημερών: 20Ε

Ανέργων: 6Ε (με επίδειξη κάρτας)

Χορηγός Επικοινωνίας : Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, 360 free press

www.pulsarfestivalgreece.com

https://www.facebook.com/pulsarfestival.gr/

https://www.facebook.com/ergostasio.samothrakis/

https://www.youtube.com/channel/UCPEkfDAkPyW5FZvJSfC7gaw

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο