Στην Αλεξανδρούπολη έδεσε το κρουαζιερόπλοιο “Salamis Filoxenia” με 488 άτομα

Της Κικής Ηπειρώτου

Περίπου 260 επιβάτες και 228 εργαζόμενους, έφερε χθες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη το κρουαζιερόπλοιο με κυπριακή σημαία SalamisFiloxenia. Το εντυπωσιακό- για τα δεδομένα του λιμανιού μας- πλοίο, θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του, την Καβάλα, απόψε στις 12 τη νύχτα.

Εκτός από τους Κύπριους επιβάτες, που είναι και η πλειοψηφία, τη λίστα επιβατών συμπληρώνουν 7 Ρώσοι, 6 Βρετανοί και 5 Αυστραλοί. Το πλήρωμα, περιλαμβάνει περίπου 100 Ουκρανούς, 50 Αιγύπτιους και 29 Φιλιππινέζους. Το … σπάνιο θέαμα της ύπαρξης κάποιου άλλου πλοίου, πέρα από τα πλοία για Σαμοθράκη, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου, που από νωρίς το πρωί έσπευδε στο λιμάνι για να το δει από κοντά.

Υπενθυμίζεται πως η κρουαζιέρα είναι 8ήμερη (7 με 15 Ιουλίου) και περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς: Πάτμο, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη (με διανυκτέρευση), Καβάλα, Λήμνο και Καστελόριζο. Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι διοργανωτές της κρουαζιέρας πρότειναν 3 εκδρομικά πακέτα στους επιβάτες, το ένα με ξενάγηση στον Έβρο, το άλλο στη Θράκη και το τρίτο, με τη μεγαλύτερη διάρκεια, στην Κωνσταντινούπολη. Για αυτή την εκδρομή, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως αναχώρησαν χθες το πρωί δυο λεωφορεία με επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Όσοι επέλεξαν να μείνουν στην Αλεξανδρούπολη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την αγορά της πόλης και τα καταστήματα εστίασης, στην παραλία και στο κέντρο, όπως βέβαια και τις παραλίες μας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο