Στενό μαρκάρισμα Μαυρίδη σε Καμμένο

Τουλάχιστον δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα για το Τρίγωνο ζήτησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης από τον υπουργό εθνικής άμυνας Πάνο Καμμένο κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Ορεστιάδα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν χαμηλόφωνα στο περιθώριο των εγκαινίων νέων στρατιωτικών κατοικιών στην Ορεστιάδα, αλλά απ” όσα ακούστηκαν, ο δήμαρχος Ορεστιάδας ζήτησε από τον υπουργό να αξιοποιηθεί το παλιό κτίριο των ΤΕΑ στα Δίκαια και να γίνει περιβαλλοντικό κέντρο. Παράλληλα ζήτησε να αξιοποιηθεί από το στρατό και το σχολείο της Πλάτης το οποίο έχει κλείσει εδώ και χρόνια.
Γ.Τ.

Δημοτικός σύμβουλος, δεν σώζεται από τον Καϊσα
Μάλλον δεν είναι και πολύ μεγάλος fan της κυβερνητικής πολιτικής δημοτικός σύμβουλος της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος προέρχεται μάλιστα από γνωστή πολιτική οικογένεια της πόλης, με «γαλάζιες» καταβολές. Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Έβρου, με θέμα την ακτοπλοϊκή της σύνδεση με Λήμνο και Λέσβο, ο δημοτικός σύμβουλος δεν μπόρεσε να κρύψει τον… ενθουσιασμό του, όταν ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καϊσας. Όταν μάλιστα ολοκλήρωνε την τοποθέτησή του ο κ. Καϊσας, λέγοντας πως «όποιες προτάσεις έχετε θα τις προωθήσουμε και θα τις υποστηρίξουμε στο υπουργείο», ο δημοτικός σύμβουλος, όχι δυνατά, αλλά όχι και ιδιαίτερα χαμηλόφωνα, όσο οι άλλοι χειροκροτούσαν, έλεγε: «Ναι μάλιστα, με σένα ειδικά, σωθήκαμε, με σένα ειδικά!». Όπως λέει και ο λαός, ο βήχας και ο “έρωτας” δεν κρύβονται…
thrakinea.gr

Δεν θα ησυχάσουμε
Διεκόπη χθες η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας κεκλεισμένων των θυρών διήρκεσε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου. Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε ο πρόλογος του Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, όπου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών, κ.λπ. Η όλη αναφορά του Σακελλαρίου εξελήφθη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών. Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε η αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διάσκεψη και όπως είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν. Κρίμα, θα αργήσουμε να ησυχάσουμε ακόμη…
Κ.Η.

Όνειρο απατηλό
Η Δανία κατάφερε να μειώσει την ανεργία σε επίπεδα σχεδόν μηδενικά, ωστόσο για τις αρχές της σκανδιναβικής χώρας αυτό δεν αποτελεί θρίαμβο αλλά μια απειλεί για την ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα τελευταία εποχικά διορθωμένα στοιχεία η ανεργία στη Δανία βρίσκεται στο 4,2%, ποσοστό που τεχνικά αντιστοιχεί σε πλήρη απασχόληση. Όμως η Κεντρική Τράπεζα της χώρας κρούει το κώδωνα προειδοποιώντας πως θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για την επέκταση του εργατικού δυναμικού της ώστε να αποφευχθούν οι επιβλαβείς επιπτώσεις στην οικονομία.
Κ.Η.

Χούντα και ιδιωτικά σχολεία
Εκνευρίστηκε ο Βούτσης όταν ο Θεοδωράκης θυμήθηκε πως πριν τη σημερινή κυβέρνηση η χούντα ήταν που απαξίωνε τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ακραίος παραλληλισμός ίσως πουν κάποιοι.
Ναι, αλλά ο σεμνός και λιγομίλητος Πρόεδρος της Βουλής λησμόνησε ποιοι λανσάρησαν το σύνθημα ” Η χούντα δεν τελείωσε το ’73 ”
Κ.Ρ.

Συντεχνιακή νοοτροπία
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Κι όπως φαίνεται, ορισμένοι στην ΕΡΤ δεν έχουν βάλει μυαλό. Εξακολουθούν να… πορεύονται με τακτικές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση ετοιμάζονται -λέει- να κάνουν… διάβημα προς τη διοίκηση της ΕΡΤ ζητώντας (άκουσον άκουσον) να μην προχωρήσει στις προσλήψεις τόσο όσων είχαν επιτύχει στη ΝΕΡΙΤ και έχουν δικαιωθεί δικαστικά όσο και των 51 συμβασιούχων έργου για τους οποίους αναρτήθηκε προ ημερών στη «Διαύγεια» σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της συντεχνίας, πώς θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς; Είναι δυνατόν κάποιοι να σκέφτονται με τέτοιο τρόπο και μάλιστα με την ανεργία στον κλάδο να έχει χτυπήσει «κόκκινο»;
ΣΩ.ΜΑ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr