efhmerida1

« Στέλνουμε σήμα ότι η ανάπτυξη θα έρθει, θα είναι δίκαιη και θα αφορά τους πάντες»

«Καθώς η χώρα γυρίζει σελίδα στέλνουμε κι ένα σήμα ότι η ανάπτυξη θα έρθει, θα είναι δίκαιη και θα αφορά τους πάντες. Αποκλεισμένοι από την ενημέρωση και τη δυνατότητα για προκοπή και βελτίωση της ζωής τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχουν στη δημοκρατική Ελλάδα του 21ου αιώνα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς από το Ορμένιο, πρώτο σταθμό της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στη Θράκη.

Αρχικά ο κ. Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Πρίσμα Electronics στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, την ελληνική εταιρεία που υλοποιεί έργα και στον τομέα του διαστήματος. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και Γιώργο Καϊσα, ο κ. Παππάς επισκέφθηκε την πρώτη κατοικία του Ορμενίου στην οποία εγκαταστάθηκε το πρώτο δορυφορικό πιάτο του ακριτικού χωριού, ένα από τα χιλιάδες που θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης δίνοντας πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, μέσω των εταιριών COSMOTE και NOVA, στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «βάζουμε τέλος σε μία κατάσταση απαράδεκτη όπου υπήρχαν πολίτες δύο κατηγοριών σε σχέση με τα δικαιώματά τους στην πρόσβαση στο τηλεοπτικό προϊόν. Είναι ένα σήμα το οποίο θα πρέπει να γενικευτεί σε όλα τα επίπεδα και να υποστηριχθούν αυτές οι περιοχές τόσο σε επίπεδο υποδομών και διευκολύνσεων ούτως, ώστε πάρα πολύ γρήγορα να φτάσουμε σ’ ένα σημείο όπου όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας ανεξάρτητα του σε ποιο σημείο στο χάρτη βρίσκεται ο τόπος που ζουν και δουλεύουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τον σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης δράσης, ευχαριστώντας τους βουλευτές του νομού για την αδιάκοπη δουλειά τους και τις δύο εταιρίες για την πολύ γρήγορη ανταπόκρισή τους σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ορμενίου αλλά και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την κυβερνητική πρωτοβουλία, που, σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, ήρθε να αποκαταστήσει μία αδικία ετών που είχαν υποστεί συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες του δήμου Ορεστιάδας, ενώ δείχνει και εμπράκτως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές του Νομού.

Ο κ. Παππάς συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού και ενημερώθηκε για το σύνολο των θεμάτων που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο το πρόβλημα των αναχωμάτων και των πλημμυρών. Ο Υπουργός βρέθηκε και στο Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας
λεζαντα

Αρχή απο τη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και την Prisma Electronics, την ελληνική εταιρεία που υλοποιεί έργα και στον τομέα του διαστήματος.
Στο αφενείο του Ορμενίου παρουσία των βουλευτών Έβρου, Νατάσα Γκαρά και Γιώργο Καΐσα, έγινε συζήτηση για τα θέματα της περιοχής
Με το προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Ορεστιάδας, που έχει πλέον πρόσβαση στα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα της δορυφορικής τηλεόρασης.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr