Σοκ και θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Χρήστου Λαζόπουλου

Γνωστός και αγαπητός στην περιοχή για τους πολύχρονες αγώνες του με την οικολογική εταιρεία Έβρου. Αύριο το μεσημέρι η κηδεία του.

Κανείς στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο δεν μπορούσε να πιστέψει το απόγευμα της Πέμπτης την τραγική είδηση του θανάτου του Χρήστου Λαζόπουλου. Ο αδόκητος χαμός του δραστήριου, αγωνιστή και πάντα χαμογελαστού Χρήστου, βύθισε στη θλίψη την οικογένεια του, τους φίλους, τους συντρόφους και συναγωνιστές του.

Αυτό που θυμούνται όλοι για τον Χρήστο Λαζόπουλο είναι ότι ήταν πάντα παρών. Παρών σε όλες τις σημαντικές στιγμές για τον Έβρο. Ήταν εκεί στους αγώνες κατά των χρυσωρυχείων, στις διεκδικήσεις, τις αγωνίες, στα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα του τόπου. Με την επιστημονική του κατάρτιση και την ψύχραιμη  ματιά του, έδινε το δικό του στίγμα, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων. Παρών και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συντρόφους του.

Η κηδεία του Χρήστου, που «έφυγε» ξαφνικά και τόσο πρόωρα το απόγευματης Πέμπτης από ανακοπή καρδιάς, θα γίνει σήμερα, 24 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, στην οδό Άβαντος, στην Αλεξανδρούπολη.  Τα θερμά συλλυπητήρια της εφημερίδας μας στη σύζυγο, το γιο και τους οικείους του.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Πώς να κλείσεις σε λίγα λόγια μια ολόκληρη ζωή; Πώς να μιλήσεις για όλα εκείνα που μας έδεναν και μας δένουν με σένα αγαπημένε σύντροφε και φίλε Χρήστο Λαζόπουλε… Τα λόγια φτωχά για να μετρήσουν την οδύνη μας που έφυγες τόσο νωρίς,τόσο ξαφνικά από κοντά μας… Σύντροφε Χρήστο θα κρατήσουμε στη ψυχή μας όλα εκείνα που ζήσαμε μαζί…τη σκέψη σου,τη βαθιά σου γνώση,τη δυναμική σου παρουσία,τη συλλογικότητα σου,την εργατικότητα σου,την πίστη σου στα οράματα και στις αξίες πάνω στα οποία περπάτησες…τη ζεστασιά σου,το αμέριστο ενδιαφέρον που έδειχνες πάντα για τον καθένα μας….το Ήθος σου που ήταν καθημερινή σου πρακτική…Καλό ταξίδι Σύντροφε…θρηνούμε το χαμό σου, αλλά το αποτύπωμά σου θα μείνει ανεξίτηλο σε όλους όσοι σε γνώρισαν και έζησαν μαζί σου…Η σκέψη μας και η στήριξη μας στη γυναίκα της καρδιάς σου Μαρία Καλλιθρακα και στο γιό σου είναι χρέος μας… Βαδίζουμε στα περπατήματά σου και προχωράμε έχοντας παρακαταθήκη όσα σημαίνεις για μας τους φίλους και συντρόφους σου…..

Από Γιώργο Καϊσα

Σύντροφε Χρήστο, τόσους αγώνες τους δώσαμε όλοι μαζί χρόνια τώρα. Τι να  πρωτοθυμηθώ; Περιβάλλον- χρυσός- Τ. Α. –Μαζικά κινήματα, στο Σύριζα.

Χρήστο τον τελευταίο αγώνα τον έδωσες μόνος σου, γιατί Χρήστο;

Γιατί δεν μας έδωσες ένα  σημάδι, δεν μας έκανες ένα νεύμα;

Δεν κάναμε, δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι, έστω μια ευκαιρία να μας έδινες;

Αυτό το γιατί θα μας βασανίζει όλους.

Σε αυτό τον αγώνα, που ήταν για τη ζωή σου, δεν μας είχες κοντά σου, δίπλα σου.

Έφυγες σύντροφε Χρήστο και όλοι εμείς, μείναμε με αυτό το παράπονο.

Καλό σου ταξίδι.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο