«Σε 2 χρόνια που λήγει το πρόγραμμα θα είμαστε σε φάση εξόδου από την κρίση»

Στον Έβρο βρέθηκε χθες και την Κυριακή το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, Παναγιώτης Σκούτας. Ο κ. Σκούτας, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, συναντήθηκε με τοπικά στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Σουφλί, σε μία προσπάθεια να καταγράψει προβλήματα και να πιάσει τον παλμό της περιοχής.

Ο κ. Σκούτας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, τις οποίες μνημόνευσε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

«Βρισκόμαστε σε μία καμπή, όπου μπορούμε να πούμε ότι σε 2 χρόνια που λήγει το πρόγραμμα, θα είμαστε σε φάση εξόδου από κρίση και θα έχουμε τις προϋποθέσεις να υπάρξει μια άλλου τύπου, πιο δίκαιη οικονομική ανάπτυξη για τη χώρα μας. Να έχει προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση, να έχουμε περισσότερες εξαγωγές και ιδιαίτερα για τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, να αποτελέσει ενεργειακό εμπορικό κέντρο για όλη την περιοχή. Με τον LNG και τον ΤΑΡ, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία μίας οικονομικής ζώνης που θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Επίσης, δίνεται βαρύτητα στην αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό. Θα πρέπει μαζί με την κυβέρνηση και οι έμποροι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Σκούτας αναφέρθηκε και στην αντιπολιτευτική στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κάνει λόγο για καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. «Ο ελληνικός λαός ξέρει για την καταστροφική πορεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησαν ως εδώ. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταματήσει αυτή την καταστροφή. Προσπαθούν να αντιστρέψουν το είδωλο και να το παρουσιάσουν με το κεφάλι κάτω. Η εικόνα όμως που έχει ο ελληνικός λαός είναι νωπή. Γνωρίζει ποιοι έφεραν την καταστροφή και ποιοι αγωνίζονται να βγάλουν από την καταστροφή την κοινωνία.

Αυτή η προσπάθεια έχει δυσκολίες γιατί και από τα προηγούμενα μνημόνια και τις συμφωνίες, η κοινωνία έχει φτάσει σε μία εσωτερική υποτίμηση, με 1,5 εκ ανέργους και καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων. Αυτό, για να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη, δεν είναι τόσο εύκολο. Η προσπάθεια της κυβέρνησης θα πρέπει να ενισχυθεί από τις παραγωγικές δυνάμεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη συμβολή των ίδιων των εργαζομένων… Δεν θέλαμε αυτή τη συμφωνία, αναγκαστήκαμε, αφού πρώτα μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού. Αυτό ο ελληνικός λαός το κατάλαβε και γι’ αυτό τον Σεπτέμβριο του 2015 μας έδωσε εντολή να προχωρήσουμε με πιο δίκαια μέτρα να υλοποιήσουμε τη συμφωνία».

Για τα περιφερειακά ΜΜΕ

Ο κ. Σκούτας, για τις άδειες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, σημείωσε πως στον αντίστοιχο διαγωνισμό δεν θα υπάρξουν τόσο υψηλά αντίτιμα, όπως αυτά που υπήρξαν για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια.

Σημείωσε πως δεν έχουν ακόμη καθοριστεί όλες οι λεπτομέρειες, επισήμανε ωστόσο ότι κριτήριο θα αποτελεί οπωσδήποτε ο αριθμός των εργαζομένων, και η συμβολή της κάθε περιφέρειας στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ συνέστησε προς τους επιχειρηματίες που ήδη έχουν κάποιο κανάλι ή όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα, να συζητήσουν μεταξύ τους και να συνεργαστούν.

«Υπάρχουν περιφέρειες, οι οποίες έχουν 10 και 15 κανάλια. Δεν υπάρχει δυνατότητα και από άποψη ποιότητας και ουσίας να μπορούν να λειτουργήσουν τόσα κανάλια σε κάθε περιφέρεια. Θα περιμένουμε να υπάρξει οριοθέτηση του φάσματος από τον κ. Σπίρτζη, που έχει την ευθύνη για το θέμα και στη συνέχεια, θα δούμε ανά περιφέρεια τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αναπτυχθούν τηλεοπτικά κανάλια…. Θα πρέπει να υπάρξει προεργασία, διάλογος, συζητήσεις και διαβούλευση.

Από εκεί και πέρα, θα διαμορφωθεί το πλαίσιο, με συναίνεση, αφού και οι ίδιοι οι επενδυτές θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα κανάλια για να πάρουν άδεια θα πρέπει να υπάρχει η ουσιαστική δυνατότητα να ζήσουν»

Για τους ανέργους από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που δεν πήραν άδεια, ο κ. Σκούτας τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υπάρξει ούτε ένας άνεργος. Στη δική μας θητεία όχι μόνο δεν απολύσαμε αλλά δημιουργήσαμε νέες θέσεις και στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό. Η διασφάλιση και στα περφερειακά κανάλια θα είναι τέτοια, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. Και για τα εθνικής εμβέλειας, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιδοτηθούν ακόμη κι αν δεν απορροφηθούν κάποιοι εργαζόμενοι».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο