Σε τροχιά επίλυσης μπαίνει το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στη Σαμοθράκη

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης εντάχθηκε το έργο εκπόνησης μελετών ωρίμανσης για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στη Σαμοθράκη.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 157.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης ορίστηκε η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη τονίζοντας ότι «με την ένταξη αυτή, το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων, που κοστίζει πανάκριβα στους κατοίκους του νησιού, μπαίνει σε τροχιά επίλυσης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Σαμοθράκης, τονίζοντας πως η μελετητική και αδειοδοτική ωριμότητα ήταν το δυσκολότερο μέρος υλοποίησης του έργου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης την χρηματοδότηση του έργου «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ Μ.Ε.Α ΚΑΙ Χ.Υ.Τ.Υ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ», συνολικού κόστους πράξης 156.697,05€.

Δικαιούχος ορίζεται η Αναπτυξιακή Α.Ε. ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.

Με την προαναφερόμενη ένταξη το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων που κοστίζει πανάκριβα στους κατοίκους, μπαίνει σε τροχιά επίλυσης.

Η μελετητική – αδειοδοτική ωριμότητα είναι το δυσκολότερο μέρος υλοποίησης των έργων. Γι΄ αυτό και πρέπει συστηματικά αυτά να προγραμματίζονται τηρώντας την νομοθεσία.

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για δρομολόγηση και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που έχει το νησί, ως Δημοτική αρχή έχουμε αποβάλει την λάθος επιλογή των ατάκτως ερριμμένων μελετών και παρεμβάσεων που οδήγησαν στην περιπλοκή τους και όχι στη λύση τους.

Είναι αδιανόητο στα χρόνια τις αφθονίας χρηματικών πόρων και επιλογών να μην έχει λυθεί ουσιαστικά κανένα πρόβλημα ενώ παράλληλα να έχουν συσσωρευθεί χρέη και αδιέξοδα.

Η καλύτερη βάση μιας αναπτυξιακής τροχιάς είναι η δημιουργία βασικών υποδομών και η νόμιμη λειτουργία τους. Τόσο στα πολλά ανοιχτά ζητήματα που χρονίζουν, όσο και στα πολλά έκτακτα εξαιτίας της φυσικής καταστροφής του Σεπτεμβρίου, επιμένουμε στην προσεκτική και ορθολογική αντιμετώπισή τους με την πλήρη αυτοδιοικητική συνείδηση που απαιτείται.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο