Σε διεθνή φεστιβάλ θα συμμετέχουν τα εναέρια φιλμ του Εβρίτη Κώστα Γκουρλουμένου

Μόλις δύο μέρες μετά την επιλογή ως «Επίσημη Συμμετοχή» του φιλμ «NorthStar» του Εβρίτη Κώστα Γκουρλουμένου (Kostas Gur στο facebook), σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Μεγάλης Βρετανίας, το Carmarthen Bay Film Festival, που μάλιστα είναι μεταξύ άλλων και ένα από τα προκριματικά Φεστιβάλ των βραβείων BAFTA, το Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου για εναέριες λήψεις (EUROPEAN DRONE FILM FESTIVAL – BARCELONA 2017) ανακοίνωσε την επίσημη συμμετοχή τεσσάρων φιλμ μικρού μήκους με drone του Κώστα, μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη για την περίοδο 2016-2017.

Πρόκειται για τα φιλμ:

– NorthStar (με θέμα από το χειμερινό Διδυμότειχο),
– This Little World (Διδυμότειχο),
– Watching (Το παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου της Αθήνας) και το
– Δ (Delta) (από το Δέλτα του ποταμού Έβρου).

Ο δημιουργός τους, ενθουσιασμένος από την αναγνώριση της δουλειάς του, δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τους υπεύθυνους του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Drones – Βαρκελώνη 2017, ενός από τα αγαπημένα μου, για την πολύ μεγάλη τιμή που μου έκαναν να συμπεριλάβουν στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις 4 συμμετοχές μου. Είναι κάτι που δεν το περίμενα και σπανίως συμβαίνει για κάποιον δημιουργό. Ραντεβού στην Βαρκελώνη!»

Λίγα λόγια για τον Κώστα Γκουρλουμένο

Βιογραφικό: Ο Κώστας Γκουρλουμένος (Kostas Gur) γεννήθηκε στο Διδυμότειχο και εργάζεται στο Ελληνικό Δημόσιο στην Αθήνα ως Μηχανικός Υπολογιστών ενώ ταυτόχρονα κάνει και το Μεταπτυχιακό του στην Περιβαλλοντική Πολιτική, Εκπαίδευση και Επικοινωνία (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Οι μεγάλες του αγάπες είναι η Φωτογραφία και ο Κινηματογράφος και εδώ και 4 χρόνια, στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την εναέρια καλλιτεχνική δημιουργία. Η ποιότητα της δουλειάς του οδήγησε την μεγαλύτερη υπηρεσία εναέριας καλλιτεχνικής δημιουργίας παγκοσμίως, το Skypixel.com με εκατομμύρια μέλη, να τον κατατάξει στην λίστα με τους 100 καλύτερους δημιουργούς εναέριας φωτογραφίας και αερολήψεων στον κόσμο, τον μοναδικό Έλληνα στην σχετική λίστα. Ο Κώστας είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Δ2020 Κοιν.Σ.Επ., ενός Κοινωνικού Συνεταιρισμού με έδρα το Διδυμότειχο που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr