Σήμερα η πρώτη πτήση της Ellinair στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Το πρωί της Παρασκευής (26/5) και ειδικότερα στις 07.55 θα αφιχθεί η πρώτη πτήση της Ellinair με Ρώσους τουρίστες στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας από τη Μόσχα, μετά τη συνεργασία που άνοιξε μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον όμιλο Μουζενίδη η πρώτη πτήση.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (24/5), ο οποίος ανέφερAε ότι οι 150 επιβάτες της πτήσης στη συνέχεια θα μεταβούν στη Θάσο. Δυναμικό ξεκίνημα στη φετινή τουριστική περίοδο, υποδοχή στους Ρώσους .

Ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τη διοίκηση του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» και κατ’ επέκταση τη Fraport Greece (στην οποία πέρασε η διαχείρισή του) για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή «αρχίζουμε δυναμικά για τη φετινή τουριστική περίοδο». Σημείωσε ότι το αεροσκάφος της Ellinair, αν και θα επέστρεφε άδειο, τελικώς ήδη υπάρχουν 30 κρατήσεις από την περιοχή μας για τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιήσει μια μικρή τελετή υποδοχής των Ρώσων τουριστών στο «Μέγας Αλέξανδρος» το πρωί της Παρασκευής, ενώ ίσως πραγματοποιηθεί κι η καθιερωμένη τελετή υποδοχής του αεροσκάφους (λόγω της πρώτης άφιξης του) με την αψίδα ύδατος, από
οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 600 Ρώσοι τουρίστες θα φθάνουν κάθε εβδομάδα στη Θάσο Καταληκτικά, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, κάθε εβδομάδα από τη γραμμή Μόσχα – Καβάλα θα φτάνουν στην περιοχή μας 600 Ρώσοι τουρίστες υψηλού επιπέδου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός τους.

Οι 150 πρώτοι Ρώσοι τουρίστες έχουν κάνει κρατήσεις για έξι διανυκτερεύσεις στο νησί της Θάσου, ενώ εικάζεται ότι θα μεταβούν και στο ηπειρωτικό τμήμα, ώστε να επισκεφτούν τις ομορφιές της πόλης της Καβάλας, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Εφημ Χρονόμετρο

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του