Σήμερα η απολογία των 8 στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης

Σήμερα θα απολογηθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο το Σάββατο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες, για την έκδοση των οποίων η Τουρκία ασκεί τρομερές πιέσεις στην ελληνική πλευρά, βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αρνούνται να φάνε, ζητώντας να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους…

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το enikos.gr, οι 8 μεταφέρθηκαν από το τμήμα συνοριακής φύλαξης Φερών και βρίσκονται από τη Δευτέρα στα κρατητήρια άλλου αστυνομικού τμήματος, εκτός Έβρου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αστυνομικές πήγες, στις Φέρες κρατούνταν μαζί με αλλά άτομα που καθημερινά μπαίνουν παράνομα στη χώρα και οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να πάρουν το οποιοδήποτε ρίσκο για τη ζωή τους. Επίσης, αναφέρουν πως εκεί που έχουν μεταφερθεί δεν θα έχουν επαφή με αλλά άτομα και θα είναι μόνοι τους.

Την ίδια ώρα, οι οκτώ στρατιωτικοί είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δεν τρέφονται και αυτό που ζητούν είναι να έχουν επικοινωνία με τους συγγενείς τους στην Τουρκία. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν μάλιστα και τις απαραίτητες συνεντεύξεις στην Υπηρεσία Άσυλου για να προχωρήσει η διαδικασία μετά την αίτηση που έχουν υποβάλλει για να χορήγηση πολιτικού άσυλου από τη χώρα μας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο