«Πόρτα» στη Χρυσή Αυγή από έξι παραολυμπιονίκες

Την απόσυρση των φωτογραφιών τους από τις ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής ζητούν έξι από τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Ρίο, συμπεριλαμβανομένου του «δικού» μας Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη. Όπως αναφέρουν, η απόσυρση των φωτογραφιών θα φέρει την αποκατάσταση του ονόματος και της λάμψης ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με ορισμένους από τους υπογράφοντας οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους κυρίως λόγω των ακραίων τοποθετήσεων της Χρυσής Αυγής πάνω στο θέμα αναπηρία με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση που είχε φιλοξενηθεί σε παλαιότερα δημοσιεύματα ότι «οι ανάπηροι και οι ψυχικά νοσούντες πρέπει να στειρώνονται και να πετιούνται στον Καιάδα»!

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η ύπαρξη ατόμων με αναπηρία αντιτίθεται στο εθνικοσοσιαλιστικό όραμα της «καθαρότητας» και της «τελειότητας» της «Φυλής», το οποίο ενστερνίζεται η Χρυσή Αυγή.

Ρητά το λέει άλλωστε και το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για την εγκληματική οργάνωση που εκδόθηκε 10 μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (28/9/2013) από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη:

«Κατά τις απόψεις των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής, όσοι δεν ανήκουν στη “λαϊκή κοινότητα της φυλής” είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμα δε και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα».

Η ανακοίνωση

Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Τα μέλη της ελληνικής
παραολυμπιακής ομάδας
Παύλος Μάμαλος
Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης
Δημήτρης Μπακοχρήστος
Πασχάλης Κουλούμογλου
Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης
Γεράσιμος Λιγνός

Η θέση της ΕΣΑμεΑ

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος δήλωσε: «Η θέση της ΕΣΑμεΑ είναι ότι εμείς δεν θα φωτογραφιζόμασταν ποτέ. Είναι προσωπική επιλογή αυτών που το έκαναν, η οποία δεν εκπροσωπεί καθόλου την πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της αναπηρίας στη χώρα». Προσθέτει ακόμα ότι «η ΕΣΑμεΑ δεν είναι ανιστόρητη. Συμπεριφέρεται με βάση τα διδάγματα της Ιστορίας που οδηγούν σε αυτούς οι οποίοι παρακολουθούν τις χειρότερες μορφές συμπεριφοράς ανθρώπων προς ανθρώπους. Και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ταυτιστούμε με τέτοιες συμπεριφορές».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr