Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον LNG Αλεξανδρούπολης ως τις 15 Σεπτεμβρίου

Με μία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δημοσιεύθηκε στις 11 Αυγούστου στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία Gastrade Α.Ε. του Δημήτρη Κοπελούζου ξεκινά την αναζήτηση για την εταιρεία που θα αναλάβει τη φάση υλοποίησης του πολυαναμενόμενου και πολυσυζητημένου έργου της πλωτής μονάδα παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Παρά τις καθυστερήσεις στα αρχικά χρονοδιαγράμματα που έκαναν λόγο για έναρξη λειτουργίας του LNG εντός του 2017, ενώ σήμερα μιλάμε για τέλη του 2019 με αρχές του 2020 και τη φημολογία για απένταξη του project από τη λίστα των έργων κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ, ο ΑΣΦΑ της Αλεξανδρούπολης φαίνεται πως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ομίλων που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να τον υλοποιήσουν, της Gastrade του κ. Κοπελούζου και της Gaslog του κ. Λιβανού.

Στη διατήρηση των επενδυτικών αυτών σχεδίων στο ακέραιο, πέρα από την παγκόσμια ανοδική τάση στην αγορά του LNG, συμβάλλει και το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει άμεση πρόοδος στο θέμα του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB που έχει πλέον συνδεθεί οικονομοτεχνικά με την επένδυση της Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία εξέδωσε πριν λίγες μέρες πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όποια εταιρεία επιθυμεί και μπορεί να λάβει μέρος στη διαδικασία, από την οποία θα προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Στην πρόσκληση επισημαίνονται αναλυτικά όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν χρονικό περιθώριο ως τις 15/9 για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr