Πρόβλημα με όσες ταυτότητες αναφέρουν τόπο γέννησης «Αλεξ/πολη»

Προωθείται λύση για αντικατάσταση τους με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες.

 Το πρόβλημα προέκυψε από τον επαναπροσδιορισμό των υποχρεωτικών οδηγιών για την έκδοση διαβατηρίων.

 Αν το δελτίο της αστυνομικής σας ταυτότητας αναφέρει ως τόπο γέννησης «Αλεξ/πολη» και όχι «Αλεξανδρούπολη»… έχετε πρόβλημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το επόμενο διάστημα, θα χρειαστεί να προβείτε στην αλλαγή της ταυτότητάς σας, προκειμένου αυτή να εναρμονίζεται με τα πολύ υψηλά στάνταρ ασφαλείας που απαιτούνται για τα διαβατήρια.

Αυτό το διάστημα, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας επεξεργάζεται τρόπους ώστε να δοθεί μία άμεση λύση στο πρόβλημα αντικατάστασης των δελτίων ταυτότητας, στα οποία δεν αναγράφεται ολογράφως ο τόπος γέννησης. Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα διαταγή για τη διαχείριση του ζητήματος προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε όσα δελτία αναφέρουν εν συντομία την Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, όταν αναγράφεται ως Θεσ/νίκη.

“Η φυσική ηγεσία είναι ενήμερη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και μάλιστα οι κατευθύνσεις που δίνονται προς όλες τις υπηρεσίες είναι να βρούμε μία λύση ώστε να ταλαιπωρηθούν το λιγότερο δυνατό οι συμπολίτες μας. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει κάποια λύση”, τόνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε πως το θέμα αντικατάστασης προέκυψε από τον επαναπροσδιορισμό των υποχρεωτικών οδηγιών για την έκδοση διαβατηρίων, επισημαίνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο κάποιος να αντικαταστήσει μία τέτοια ταυτότητα εφόσον δεν θέλει να ταξιδέψει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Μπορεί κάποιος με αυτή την ταυτότητα να ταξιδέψει σε όλη την ΕΕ, δεν χρειάζεται να πάνε όλοι οι συμπολίτες να αντικαταστήσουν τις ταυτότητες, εκτός εάν πρέπει να εκδόσουν διαβατήριο. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τα πολύ υψηλά στάνταρ ασφαλείας που απαιτούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τα διαβατήρια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος και συμπλήρωσε ότι “το 2019 θα κληθούν όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν τις νέου τύπου αστυνομικές ταυτότητες”.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια των πολιτών που δυσκολεύονται να κατανοήσουν γιατί θα πρέπει να ξοδέψουν χρόνο και χρήματα, ξανά, για μία ταυτότητα και μάλιστα χωρίς να ευθύνονται για αυτό το λάθος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χρονόπουλος υπογράμμισε ότι όλες οι παράμετροι λαμβάνονται υπόψη, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και διευκρίνησε: “Όλα λαμβάνονται υπόψη. Όντως ακούγεται σαν λάθος των αστυνομικών αλλά όταν αυτό γραφόταν δεν υπήρχαν αυτά τα στάνταρ ασφαλείας για τα διαβατήρια”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr