Πρωτιά του Γενικού Λυκείου Τυχερού σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Τα κατάφεραν τελικά οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυχερού που πριν μήνες δημιούργησαν μία εφαρμογή για android συσκευές, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή τους απέσπασε το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό, σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για 5 μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυχερού, τη Μαρία Σιώπη, τον Νίκο Μυλωνά, τη Νατάσα Μακρή, τονΝεράτζηΤσεβίκη και τη Θεοδώρα Βασιλειάδου, που δούλεψαν ομαδικά με την υποστήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριας Πληροφορικής Στέλλας Τρυφωνίδου και ανέπτυξαν μία εφαρμογή για Android συσκευές, διαθέσιμη σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η εφαρμογή αυτή, στην αρχική της μορφή, απέσπασε και το 2ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Στη συνέχεια, οι μαθητές, με επιμονή, μεθοδικότητα και πάνω απ’ όλα αγάπη για το αντικείμενο αυτό, προχώρησαν σε παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης του application, μεταφράζοντάς το και σε 3 ακόμη γλώσσες. Έτσι, κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στον οποίο προκρίθηκαν στους τρεις φιναλίστ στην κατηγορία Youth/Νεολαία.

Η τελική κατάταξη αποφασίστηκε από ειδική επιτροπή και ανακοινώθηκε χθες, κατά τη διάαρκεια εκδήλωσης στις Βρυξέλλες, στην οποία παραβρέθηκαν οι μαθητές-δημιουργοί της εφαρμογής και μερικοί από τους καθηγητές του σχολείου.

Σημειώνεται πως το Γενικό Λύκειο Τυχερό έχει παράδοση σε τέτοιου είδους, τεχνολογικής φύσης, βραβεία – και όχι μόνο, αφού διαθέτει «Χρυσή πιστοποίηση ψηφιακής ασφάλειας», ένα πιστοποιητικό που περιγράφει το επίπεδο ασφάλειας στο διαδίκτυο με βάση τις προδιαγραφές eSafety. Τα σχολεία στην Ευρώπη και στο μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου επιλέγουν την συγκεκριμένη πιστοποίηση προκειμένου να παρέχουν ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον στα παιδιά. Η κτήση της ετικέτας ψηφιακής ασφάλειας ενισχύει την εικόνα του σχολείου και αποτελεί κίνητρο για την ένταση της προσπάθειας για ενημέρωση των μαθητών.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του