Πρωτιά μαθητών της Αλεξανδρούπολης σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

Για δεύτερη φορά η ομάδα του 4ου ΓΕΛ κατακτά την πρώτη θέση, μεταξύ 112 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Τρεις μαθητές από τον Έβρο και συγκεκριμένα από την Γ’ τάξη του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον 6ο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κολλέγιο Ανατόλια, στις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές Αντώνης Φούρφαρο, Χρήστος Παυλίδης και Απόστολος Κουζούκος συναγωνίστηκαν 112 τριμελείς ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και κατέκτησαν την πρωτιά σε έναν απαιτητικό διαγωνισμό, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα «μυαλά» της χώρας. Οι οικογένειες, οι καθηγητές και οι συμμαθητές τους νιώθουν περήφανοι για τη νέα αυτή διάκριση, η οποία, σε καιρούς δύσκολους, χαρίζει μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους Εβρίτες.

Μαθητές διαφόρων ηλικιών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, που προέρχονται από όλες τις κοινωνικές βαθμίδες, συναντιούνται σε μια κοινή «αρένα» όπου διαγωνίζονται με ίσους όρους. Πέρα από την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας, στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων συνεργασίας μεταξύ των παιδιών, τα οποία εκτός από τις γνώσεις τους χρειάζεται να αναπτύξουν τη σωστή τακτική για να αναδειχθούν, όπως λένε οι διοργανωτές. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και στην ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή προετοιμασία.

Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μια ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Είναι όμως εξίσου ένα παιχνίδι ομαδικό που απαιτεί δεξιότητες διαλόγου, καθώς το θέμα κάθε ερώτησης γίνεται αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των μελών της ομάδας.

Συγχαρητήρια από Β. Λαμπάκη

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στους μαθητές που πρώτευσαν για δεύτερη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους άξιους συμπολίτες μας μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης που κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον «6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης» που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κολλέγιο Ανατόλια, στις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές Αντώνης Φούρφαρο, Χρήστος Παυλίδης και Απόστολος Κουζούκος της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης συναγωνίστηκαν 112 τριμελείς ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα.

Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτά τα παιδιά που με την κορυφαία αυτή διάκριση, τίμησαν για ακόμη μία φορά τον τόπο καταγωγής τους, έκαναν περήφανους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους εμάς τους συμπολίτες τους και εξέπεμψαν ισχυρό μήνυμα ελπίδας ώστε αυτός ο τόπος να μπορεί ν’ ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr