Προτάσεις για την αντιμετώπιση των αρνητικών δημογραφικών τάσεων κατέθεσε η Νεα Δημοκρατία από την Αλεξανδρούπολη

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Αλεξανδρούπολη, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο Γραμματέας Προγράμματος  κ. Γεώργιος Στεργίου καλεσμένοι του Τομέα Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟΔΕ Έβρου σε συνεργασία με την Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματος με θέμα τις «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας».

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για παρόμοιες εκδηλώσεις.Σύμφωνα με όλες τις δημογραφικές προβολές, η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, με διαφορετικό ρυθμό ανάλογα με την επίπτωση που θα έχει ο ρυθμός μεταβολής της θνησιμότητας, της γονιμότητας, αλλά και των όποιων μεταναστευτικών ροών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Eurostat (βασικό σενάριο), ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να μειωθεί μέχρι το 2050 στα 8,9 εκατ. και μέχρι το 2080 στα 7,3 εκατ.

Οι άξονες της πρότασης που παρουσιάσθηκε

  • Μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού.
  • Στήριξη των εργαζομένων γονέων, και κυρίως των γυναικών
  • Θεσμικά μέτρα για την γενικότερη προετοιμασία της κοινωνίας και της πολιτείας στις δημογραφικές εξελίξεις και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.
  • Μέτρα προώθησης της ενεργού γήρανσης και της διαγενεακής αλληλεγγύης
  • Στήριξη των μεγάλων οικογενειών.
  • Αντιστροφή του brain drain

Στο πλαίσιο της συνολικής αναπτυξιακής πολιτικής, χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα ριζικά διαφορετικό περιβάλλον, που δεν θα τιμωρεί την εργασία και την επιχειρηματικότητα με υψηλή φορολογία και υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές, ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για όλους. Το σχέδιό μας για μια τολμηρή αλλαγή του μείγματος πολιτικής, περιλαμβάνει : Νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για όλους 1. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, από 29% σήμερα. 2. Μείωση του φόρου μερισμάτων στο 5%, από 15% σήμερα. 3. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. 4. Αύξηση του ορίου υπαγωγής ΦΠΑ στις €25.000, από €10.000 σήμερα. 5. Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% σήμερα. 6. Καθιέρωση νέας, προοδευτικής, φορολογικής κλίμακας με ανώτατο φορολογικό συντελεστή πολύ χαμηλότερο από τον σημερινό που φτάνει το 55%, με σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. 7. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% σήμερα, σταδιακά στο βάθος της τετραετίας. 8. Σταδιακή μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. 9. Διαμόρφωση φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις, ο διπλασιασμός της περιόδου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη, η αποσαφήνιση φορολογικής κατοικίας και η ενίσχυση του προγράμματος golden visa/non-dom για την προσέλκυση κεφαλαίων και αλλοδαπών επενδυτών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του