Προσπάθησε να δωροδοκήσει υπάλληλο τελωνείου για να μπει στη χώρα

Με ένα 50ευρω προσπάθησε να δελεάσει ένας 51χρονος Τούρκος έναν αστυνομικό στο τελωνείο των Κήπων, προκειμένου να κάνει τα ‘στραβά μάτια’ και ενώ είχε υπερβεί το όριο παραμονής στην Ελλάδα να τον αφήσει να μπει στη χώρα.

Ο δράστης προσέφερε χρήματα σε αστυνομικό του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων προκειμένου να παραλείψει τον έλεγχο και να του επιτρέψει να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.

Ο 51χρονος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, κατηγορούμενος για δωροδοκία υπαλλήλου και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο 51χρονος οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ο 51χρονος, ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα, καθόσον είχε υπερβεί το ανώτατο όριο ημερών παραμονής στο έδαφος SHENGEN που του παρείχε η σχετική προξενική θεώρηση εισόδου, προσέφερε στον αστυνομικό – ελεγκτή, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει τον έλεγχο και να του επιτρέψει να εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ κατασχέθηκε και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο