Προσπάθεια να σωθεί το δασάκι του περιφερειακού Αλεξανδρούπολης

Το κίνημα πολιτών ¨Πάρκο να γίνει¨ εδώ και πέντε χρόνια προσπαθεί να σώσει από τον αφανισμό δύο δασύλλια που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του περιφερειακού δρόμου στο ύψος του στρατοπέδου Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη. Το ένα απ’ αυτά (περίπου 2 στρέμματα) έχει ήδη αποκοπεί από το εν λόγω στρατόπεδο και έχει περιέλθει στον ιστό της πόλης ενώ το δεύτερο (περίπου 7 στρέμματα) θα αποκοπεί προσεχώς.

Το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης ανταποκρινόμενο σε αίτημα της ομάδας χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες εκτάσεις ως ¨δάσος¨ με την 17332 πράξη χαρακτηρισμού που εκδόθηκε στις 02-09-2013. Έκτοτε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσέφυγε σε δύο επιτροπές της Διεύθυνσης Δασών (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ΑΑΔΕ) καθώς και στο Εφετείο Κομοτηνής προκειμένου να ανατρέψει αυτή την πράξη χαρακτηρισμού, χωρίς όμως να το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη πράξη χαρακτηρισμού χαλάει κάποια σχέδια για ξήλωμα του δάσους και τσιμεντοποίηση του. Η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου σε λίγο καιρό από την Τεχνική Επιτροπή Επίλυσης Αντιρρήσεων Έβρου.

Η ομάδα “Πάρκο να γίνει” για μια ακόμη φορά θα παραστεί και θα προσπαθήσει να παραμείνει σε ισχύ ο χαρακτηρισμός του Δασαρχείου έτσι ώστε να σωθεί το δασάκι το οποίο σταδιακά θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα ωραιότατο πάρκο αναψυχής δεξιά και αριστερά του περιφερειακού με παγκάκια, όργανα γυμναστικής, παιδική χαρά κλπ.

Για το λόγο αυτό δημιούργησε ψήφισμα για συλλογή υπογραφών συμπαράστασης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedros_tis_Tehnikis_Epitropis_Exetasis_Antirriseon_TEEA_Evroy_Elate_na_sosoyme_to_dasaki_toy_perifereiakoy_Alexandroyp/?preview=live

καθώς και στη σελίδα του στο  fecebook:

https://www.facebook.com/parkonaginei

Το κίνημα πολιτών “Πάρκο να γίνει” προτρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για κάτι που έχει να κάνει με το τόσο σημαντικό θέμα της ποιότητας της ζωής μας.

Για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί ή να επικοινωνήσει μαζί τους, το e-mail του “Πάρκο να γίνει” είναι: parkonagineι@gmail.com.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο