Προς δημοπράτηση ο διαγωνισμός για τα αναλογικά διόδια

Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, σύμφωνα με τη διανυόμενη απόσταση, αφού σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί η δημοπράτηση του σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με όσα είπε την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, «η δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό, ότι για να ολοκληρωθούν για μας οι αυτοκινητόδρομοι, σημαίνει, ότι έχουμε ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα διοδίων για αυτό και θα κάνουμε αυτό το διαγωνισμό. Προβλέπεται η ολοκλήρωσή του στο τέλος του ’18 με αρχές του ’19 και η πλήρης λειτουργία του», όπως είχε αναφέρει.

Με το νέο σύστημα, η χρέωση θα γίνεται ανά χιλιόμετρο χρήσης, ενώ θα προσφέρεσαι η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική και χρεωστική κάρτα.

Να σημειωθεί πως η σχετική τροπολογία έχει ψηφιστεί ήδη από το 2016. Η τροπολογία προβλέπει πως η χρέωση διοδίων μπορεί να γίνεται είτε ανά χιλιόμετρο χρήσης είτε αναλογικά, αναλογικά, ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου, ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια, κα.  Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, το νέο σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί τους πρώτους μήνες του 2019.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο