Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εύρεση πλοίου για τη Σαμοθράκη

 Στις 22 Νοεμβρίου θα ανοιχτούν οι προσφορές στο υπουργείο Ναυτιλίας ώστε στις 27 του μήνα να υπογραφεί η σύμβαση. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Saos Ferries, το ΣΑΟΣ ΙΙ θα αποσυρθεί από τη γραμμή από την Κυριακή 19/11.

Το πρωί σήμερα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου ανέβηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός που προκηρύσσει το  υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να βρεθεί πλοίο που θα συνδέσει την Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη ως τον Ιανουάριο του 2018, λόγω της προγραμματισμένης συντήρησης στο πλοίο που εκτελεί τα τελευταία χρόνια το δρομολόγιο, της εταιρείας Saos Ferries.

Όπως είναι γνωστό, το ΣΑΟΣ ΙΙ, μετά από παράταση στην αρχικά προγραμματισμένη του απόσυρση από τη γραμμή, θα αναχωρήσει για την απαραίτητη συντήρησή του μετά το δρομολόγιο της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Η επιστροφή του πλοίου εκτιμάται για τον Ιανουάριο του 2018. Το υπουργείο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε διαρκή επικοινωνία και διαβουλεύσεις με ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμενου να βρεθεί μία  λύση για τη σύνδεση του νησιού, στο οποίο, όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχός του Θανάσης Βίτσας, οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά, εφόσον μείνει χωρίς οχηματαγωγό πλοίο, θα φανούν από τις πρώτες μέρες.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του  υπουργείου, «για λόγους κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής και προς κάλυψη επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών, προτίθεται να προβεί στη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και επιστροφή, με την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου με την υποχρέωση εκτέλεσης δύο  ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος   5.368 ευρώ για τα πλοία κατηγορίας 2, 4.970  ευρώ για τα πλοία κατηγορίας 3,  3.976 ευρώ για τα πλοία κατηγορίας 5, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων, για το χρονικό διάστημα από  20/11/2017  μέχρι 14/01/2018, κατά το οποίο το πλοίο που εξυπηρετεί τη σχετική σύμβαση θα πραγματοποιήσει την ετήσια ακινησία του προς εκτέλεση εργασιών ετήσιας επιθεώρησης και συντήρησής του».

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα ανοιχτούν το μεσημέρι της 22ης Νοεμβρίου με στόχο να συναφθεί η σχετική σύμβαση, μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr