Πρεμιέρα στις προβολές της ΚΛΑ με την Γαλλική “50 ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ”

Η ταινία “50 ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ” κάνει πρεμιέρα στη νέα περίοδο προβολών για την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης . Η γαλλική δραματική κομεντί προβάλλεται στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, σήμερα Δευτέρα 15-10-2018 στις 20.15 και αύριο Τρίτη 16-10-2018 στις 21.30.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό μείγμα χιούμορ, ειλικρίνειας και ευαισθησίας, αυτή η ρομαντική κομεντί εστιάζει σε μια μεσήλικη γυναίκα που βρίσκεται στη δίνη προσωπικών και επαγγελματικών αλλαγών. Η πενηντάχρονη Ορόρ Ταμπόρ, έχοντας αποφασίσει να χωρίσει από το σύζυγο της, χάνει τη δουλειά της και ταυτόχρονα μαθαίνει ότι θα γίνει γιαγιά. Νιώθει ότι η ζωή της βρίσκεται σε ένα τέλμα και ότι σιγά-σιγά περιθωριοποιείται.
Με τις ανθρώπινες περιπέτειές της να διαδραματίζονται μακριά από το Παρίσι και τους αγχωτικούς ρυθμούς του, με μια πιο ράθυμη φυσικότητα, η Ορόρ βρίσκει μια δύσβατη προοπτική στο παραιτημένο πρόσωπο ενός παλιού, αλλά καθόλου λησμονημένου εραστή και η ταινία ισορροπεί ανάμεσα στη φιλοσοφία των κύκλων της γυναίκας και στην κομεντί καταστάσεων για μια 50άρα της διπλανής πόρτας, η οποία προτιμά να νοσταλγεί επίμονα, παρά να εγκαταλείψει τον αγώνα.
Μέσα από τον πραγματικά εύστοχο χαρακτήρα της Ορόρ παρουσιάζονται με υποδειγματικό τρόπο οι ψυχολογικοί προβληματισμοί μιας γυναίκας που προσπαθεί να αποδεχτεί την ηλικία της και ταυτόχρονα το «στιγματισμό» της από την κοινωνία, από τον καθημερινό σεξισμό στο δρόμο έως και στο χώρο εργασίας της. Ωστόσο η Λενουάρ καταθέτει τα πολιτικά σχόλιά της εμμέσως, μέσα από τις χιουμοριστικές πινελιές της ταινίας. Η Ζαουί δίνει μια απολαυστική ερμηνεία σε αυτήν την ανάλαφρη και γλυκόπικρη κομεντί-αποθέωση της διαχρονικής θηλυκότητας.

ινφo

Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
50 ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ / I GOT LIFE / ΑURORE
Γαλλία, 2017
Σκηνοθεσία: Μπλαντίν Λενουάρ
Παίζουν: Ανιές Ζαουί, Πασκάλ Αρμπιγιό, Λου Ρουά – Λεκολινέ
Διάρκεια: 89’ – Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Ωρες έναρξης: Δευτέρα 20:15 & Τρίτη 21:30 – Είσοδος 3-5 Ευρώ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του