«Πρασινίζει» η παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

Στην τελική ευθεία έχει μπει η πρώτη φάση της ανάπλασης της παραλιακής οδού Αλεξανδρούπολης, με το χρόνο ολοκλήρωσής της να προσδιορίζεται το αργότερο ως το Πάσχα. Το πρωί της Τετάρτης μπήκε και η πιο πολυσυζητημένη «πινελιά», που αφορά στα νέα δέντρα που τοποθετήθηκαν κατά μήκος του πεζοδρομίου, από την στροφή του Εγνατία μέχρι περίπου τις ταβέρνες. 

Πρόκειται για φοινικοειδή, τους γνωστούς ως χαμαίρωπες και για πλατύφυλλες και άκαρπες μουριές, που είναι δέντρα ανθεκτικά στη θάλασσα και τον νοτιά. Μάλιστα, ο χαμαίρωπας αντέχει όχι μόνο σε ανέμους και αλμύρα, αλλά και σε παγετό ως -20 βαθμούς κελσίου!Όπως έχει επισημανθεί από τη δημοτική αρχή, τα εν λόγω δέντρα που επιλέχθηκαν μετά από γνωμοδότηση γεωπόνων, θα αναπτύξουν τις ρίζες τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δημιουργηθεί, τα επόμενα χρόνια, το πρόβλημα με τα «φουσκωμένα» πεζοδρόμια, που είχε παρατηρηθεί με τα προηγούμενα δέντρα.

Το συγκεκριμένο έργο, της α’ φάσης της ανάπλασης, που εκτείνεται μέχρι την Αργώ, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες, αφού πρώτα τοποθετηθούν φωτιστικά, παγκάκια, πέργκολες, αλλά και μία νέα, υψηλών προδιαγραφών παιδική χαρά, στην έκταση δίπλα από την καφετέρια. Το επίκεντρο των εργασιών, αυτές τις μέρες βρίσκεται στο χώρο απέναντι από τις ταβέρνες, ενώ με την απομάκρυνση του τειχίου, θα κατασκευαστούν δύο μεγάλα σκαλοπάτια, στο μήκος των 150 μέτρων, θα υπερυψωθεί ο διάδρομος με το χαλίκι που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και θα γίνει επίστρωση με deck, ώστε να επιτευχθεί ενοποίηση του συγκεκριμένου χώρου με το υπόλοιπο κομμάτι της ανάπλασης.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του