room-to-grow-bnner

«Πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι αρωγός και φάρος στην καθημερινότητά μας»

Ο Νεκτάριος Κελεσίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος για όλους Πρώτα εσύ» του Γ. Ζαμπούκη μας παραθέτει σκέψεις ιδέες και προτάσεις για την Αλεξανδρούπολη και τον αθλητισμό της

Του Γιώργου Πανταζίδη

Ο Νεκτάριος Κελεσίδης, είναι από τα δραστήρια και ενεργά μέλη της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης. Γνώριμος στον χώρο του αθλητισμού με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, αλλά με ιδιαίτερη σύνδεση και σχέση με τον χώρο της ενόργανης γυμναστικής, αφού υπηρέτησε από διάφορα πόστα τον εξαιρετικό Όμιλο (ΟΕΓΑ).

Ο κ. Κελεσίδης μπήκε στον στίβο των αυτοδιοικητικών και διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος για όλους Πρώτα εσύ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κο Γιάννη Ζαμπούκη.

Μέσα από μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μας παραθέτει τις σκέψεις και τις προτάσεις του για θέματα της πόλης και του αθλητισμού.

Ένιωσα ώριμος και έτοιμος να προσφέρω  στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλοντας να συνεισφέρω στην εξέλιξη, βελτίωση και ανανέωση ποιότητας ζωής του τόπου μας.

  • Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε, με τις δημοτικές εκλογές;

 Στην ζωή  ανοιγοκλείνουν κύκλοι, σε σωστό  ”timing”. Ένιωσα ώριμος και έτοιμος να προσφέρω  στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλοντας να συνεισφέρω στην εξέλιξη, βελτίωση και ανανέωση ποιότητας ζωής του τόπου μας.

  • Για ποιους λόγους επιλέξατε να συνταχθείτε με τον Γιάννη Ζαμπούκη;

Πάντα με κερδίζει καθετί νέο που έχει μέλλον. Ο Γιάννης Ζαμπούκης εκτός από φίλος, είναι ένας νέος άνθρωπος, άφθαρτος, πετυχημένος επαγγελματικά, προερχόμενος από μία εξαίρετη οικογένεια. Από την συζήτηση μας, άκουσα τις ιδέες, τα σχέδια και το όραμα που έχει για τον τόπο μας. Γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταρτισμένος, με όρεξη για δουλειά και τελειομανής με έπεισε και μου έδωσε την δυνατότητα να συμπορευτώ και να συστρατευτώ με άξιους συνυποψηφίους για μια δημιουργική, αναπτυξιακή και πετυχημένη πορεία στο μέλλον.

  • Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ποιοι οι προτεινόμενοι τρόποι επίλυσής τους.

Το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ (ειδικά κατά την θερινή περίοδο), η ασφάλεια, η καθαριότητα,η άμεση πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες και φορείς, η δημιουργία υποδομών  η ενίσχυση των παροχών και δομών για ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού,  και η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα.

Η περιοχή μας, λόγω της γεωπολιτικής θέσης και της ολοκληρωμένης πρόσβασης με τα Μέσα. Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί κέντρο σύνδεσης  που θα προσέλκυε, πολύ κόσμο και θα εξυπηρετούσε εμπορικές και τουριστικές δραστηριότητες. Για όλα αυτά έχουμε συζητήσει εντοπίζοντας τα κενά και τις ελλείψεις και έχουμε δημιουργήσει πρόγραμμα και πλάνο, που θα δώσει λύσεις και κατευθύνσεις στο μέλλον, αναδεικνύοντας τον τόπο μας.

Τα “κοινά” είναι μια συνεχής, πρόκληση για μένα

  • Τι προσδοκάτε με την ενεργοποίησή σας στα κοινά και τι στόχο θέτετε;

Τα “κοινά” είναι μια συνεχής, πρόκληση για μένα.  Ο στόχος είναι η εξέλιξη. Το όφελος η ανάδειξη.  Όταν είσαι μέλος  της κοινωνίας ο στόχος ταυτίζεται με τα θέλω σου. Είναι αλληλένδετη η σχέση.

Ασχολείστε χρόνια με τον αθλητισμό. Ποια είναι τα ζητήματα που θέτετε σαν προτεραιότητα;

-Δημιουργία υποδομών

-αξιοποίηση όλων των χώρων (υπαίθριων και μη),που μπορούν να αθληθούν οι πολίτες όλων των ηλικιών

-ενημέρωση από καταρτισμένους και αναγνωρισμένους επιστήμονες, για τον Ολυμπισμό, τον Αθλητισμό, τον Πρωταθλητισμό, και το Αθλητικό μάνατζμεντ-μάρκετινγκ

-αξιοποίηση όλων των εγχώριων και κοινοτικών προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες και κατηγορίες πολιτών,

-Αθλητικές διοργανώσεις (κυρίως διεθνείς) και ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού,

– Αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση με βάση τις διακρίσεις,  τον τρόπο λειτουργίας των σωματείων, τις δραστηριότητες για την προσέλκυση των παιδιών στον αθλητισμό και την ανάδειξη του αθλητισμού της ακριτικής περιοχής μας.

– Συνεργασίες με άλλους δήμους σε θέματα τεχνογνωσίας και συνδιοργανώσεων.

– Καθοδήγηση για χρησιμοποίηση μέσων υψηλής τεχνολογίας για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σωματείων(π.χ.μηχανογράφηση κ.α)

– Περισσότερες ευέλικτες πρωτοβουλίες της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού με την δημιουργία επιτροπών που θα ελέγχουν τις ανάγκες και τα προβλήματα των σωματείων, όπως και την δημιουργία κινήτρων που θα διευκόλυνε την λειτουργία τους.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα που είτε τα άφησαν με την πάροδο του χρόνου να συσσωρευτούν, είτε δεν έδωσαν την απαιτούμενη σημασία για την επίλυσή τους.

Μπορεί να αλλάξει άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης χώρων άθλησης;

Πάντα υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης  ενός προβλήματος, αρκεί να υπάρχει η θέληση και η επιθυμία λύσης του. Στην παράταξη μας υπάρχει τμήμα αθλητισμού, που αποτελείται από δραστήρια με γνώσεις άτομα, που έχουμε δουλέψει και δημιουργήσαμε πρόγραμμα και πλάνο, σχετικά με τον σχεδιασμό και το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας.

Ναι μπορεί να αλλάξει, με μεθοδική  και ουσιαστική δουλειά, δείχνοντας τις προθέσεις μας για το μέλλον και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του αθλητισμού.

  • «Σπίτι της γυμναστικής» … Παρά τις υποσχέσεις έχει μείνει στα λόγια. Τι προτείνετε;

Διαχρονικό πρόβλημα, όπως και το Σπίτι του Βόλεϊ. Υπήρχαν πολλές υποσχέσεις και πολλές ενοχλήσεις σχετικά με το θέμα της στέγασης των αθλημάτων της γυμναστικής. Όσο υποβαθμιζόταν το θέμα, άλλο τόσο τα παιδιά της γυμναστικής με τις προσπάθειες και τις διακρίσεις τους αποδεικνύουν ότι είναι αναγκαίο να προπονούνται σε καλύτερες συνθήκες προπόνησης.

Φανταστείτε ότι αυτή την στιγμή προπονούνται 160 παιδιά στο ΤΟΛ και ασχολούνται τα περισσότερα με την ενόργανη και την γενική γυμναστική. Αν υπήρχε άλλος χώρος με προδιαγραφές και μεγαλύτερος για να στεγάσει και άλλα αθλήματα της γυμναστικής, όπως το τραμπολίνο, ρυθμική, ακροβατική, τι θα γινόταν;

Γιατί να μην έχουν αυτά τα παιδιά την εξέλιξη που επιθυμούν; Γιατί πρέπει να αναγκαστούν να σταματήσουν ή να ακολουθήσουν τον δρόμο της μετακίνησής στα κέντρα υψηλού αθλητισμού στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

Εχουμε τις προδιαγραφές να γίνει το «Σπιτι της γυμναστικής» που θα αποτελέσει κεντρο υψηλού αθλητισμού στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Η άποψή μου ,ήταν και είναι το Σπίτι της γυμναστικής να κατασκευαστεί στο παλιό κολυμβητήριο. Την στιγμή όμως που έχει παρθεί απόφαση λόγω στατικών προβλημάτων να κατεδαφιστεί, ας γίνει νέα κατασκευή (σιδεροκατασκευή- πάνελ) και με τα υπάρχων αποδυτήρια και τις πισίνες άθικτες για να χρησιμοποιηθούν ως σκάματα με την κατάλληλη διαμόρφωση. Υπάρχει έκθεση και προσχέδιο κάτοψης παραδοτέα, στον Υπ. Αθλητισμού, όπως και  στον κ. Δήμαρχο.

Να ενημερώσω ότι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής το 2006 , έγινε στο Βόλο σε κολυμβητήριο, που διαμορφώθηκε κατάλληλα για να φιλοξενήσει τους αγώνες. ‘Άλλη λύση είναι το προθερμαντήριο της Μαΐστρου, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλοι χώροι (μπαλόνι, καινούργιο κλειστό, για να μετεγκατασταθούν όλα τα αθλήματα) και η 3η λύση κατασκευή σιδεροκατασκευής -πάνελ δίπλα του προθερμαντηρίου. Η εγκατάσταση μπαλονιού κατά την προσωπική μου άποψη, δεν πληροί τις προϋποθέσεις  για να στεγάσει το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής . Στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σε μόνιμη βάση.

Για το αίτημα προς το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που έγινε δυο φορές από τον κ. Δήμαρχο με παρότρυνση δικιά μου, δεν καρποφόρησε. Η αλήθεια είναι ζητούσαμε κτηριακή εγκατάσταση ( και όχι σιδεροκατασκευή-πάνελ) αξίας με τιμές δημοσίου περίπου 1500000 ευρώ για να καλύψουμε και το κομμάτι των διοργανώσεων. Θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον και αντί να περιμένει απαντήσεις ,να επισκεφθεί το ίδρυμα και να συζητήσει για εύρεση λύσεων. Το ποσό των 450000 ευρώ που έχει ανακοινώσει ο κ. Δήμαρχος άντι να τα χρησιμοποιήσει σε μια προσωρινή και κακή επιλογή, θα μπορούσε να βρεί τρόπο να κατασκευάσει την στέρεη επιλογή που ανέφερα.  Οι τρόποι εύρεσης λύσεων έγκειται στις ικανότητες, στις γνωριμίες και στην θέληση να δημιουργήσεις. Σαν παράταξη θα μεριμνήσουμε και σε αυτόν τον τομέα με τις ενέργειές μας. Ο αθλητισμός είναι κομμάτι του πολιτισμού μας και είμαστε υποχρεωμένοι ως Έλληνες να το στηρίζουμε και να το αναδεικνύουμε.

Τον πολιτισμό μιας κοινωνίας τον αναδεικνύει ο τρόπος ζωής των πολιτών και η παιδεία τους.

  • Τι μήνυμα δίνετε στους πολίτες; Γιατί να σας επιλέξουν;

Τον πολιτισμό μιας κοινωνίας τον αναδεικνύει ο τρόπος ζωής των πολιτών και η παιδεία τους. Για να πετύχει αυτό θα πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να υπάρξει αρωγός και φάρος στην καθημερινότητά μας. Θα ήθελα να αποτελέσω μέλος αυτής της προσπάθειας με την παράταξη που με αντιπροσωπεύει, « ΔΗΜΟΣ για ΌΛΟΥΣ – ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ», με επικεφαλής και οδηγό τον κ. Ιωάννη Ζαμπούκη. Ζητώ την ψήφο από τους συμπολίτες μου, για να συμβάλλω στην υλοποίηση των προαναφερομένων λόγων. Τέλος θα ευχηθώ καλόν αγώνα και καλή δύναμη στους συνυποψήφιους μου, διότι ο σκοπός μας είναι κοινός!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο