Πορεία Ειρήνης από την ΕΕΔΥΕ στην Αλεξανδρούπολη

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Ειρήνης της ΠΑΜ-Θ την Κυριακή 13 Μάη πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία. Η πορεία έγινε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις με αίτημα την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απαγγελία του ποιήματος «Πατρίδα» της Κενυάτισσας Ουαρσάν Σάιρ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Παλαιστίνιος συναγωνιστής Τζάμπερ Χάνι. Ακολούθησε ομιλία από την Σταματία Γκιδίκα, προέδρου της Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και του Φακιρίδη Νίκου μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Στην συνέχεια έγινε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης μαζί με τις Επιτροπές Ειρήνης Αν. Μακεδονίας Θράκης, προειδοποιούσε με ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις ότι η ολοένα πιο ενεργή συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέγει συνειδητά το ρόλο του σημαιοφόρου στη περιοχή των Βαλκανίων, δεν «εξασφαλίζει» ασφάλεια στο λαό μας που πιθανά θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ενδεχόμενη σύρραξη. Αυτό που εξασφαλίζει είναι κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η γεωστρατηγική αναβάθμιση που επιδιώκουν είναι απόλυτα συνειδητή επιλογή αφού είναι «στρατευμένοι υπηρέτες του κεφαλαίου και της αστικής τάξης της χώρας» που προσδοκά κέρδη από το μοίρασμα της λείας. Έχουν λόγους που επέλεξαν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για Νατοϊκἠ βάση ελικοπτέρων.

Δίνουμε υπόσχεση ΑΓΩΝΑ, συναγωνιστές και συναγωνίστριες!!

Το λιμάνι είναι λαϊκή περιουσία και δε θα αφήσουμε να γίνει ορμητήριο θανάτου στα χέρια των Νατοϊκών φονιάδων

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

ΚΚΕ κατά Λαμπάκη

Να μην έχει εμπιστοσύνη στους καπιταλιστές και τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, να μην περιμένει καμία βοήθεια ή στήριξη για το δίκιο του, ακόμη και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας από όποιον ξένο εισβολέα από τους «συμμάχους» που έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια για παράδειγμα στην Κύπρο, καλεί το λαό με ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, απαντώντας στις προκλητικές όπως τις χαρακτηρίζει δηλώσεις του δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκη ο οποίος και πήρε σαφή θέση υπέρ του ΝΑΤΟ και της αμερικανικής βάσης στην περιοχή μας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο