Λένε μερικοί και δικαίως: Μα εδώ έχουμε τόσα προβλήματα, μας κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις και εσείς ασχολείστε με τις τηλεοπτικές άδειες;
Ε, λοιπόν , ασχολούμαστε με τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών ακριβώς γιατί έτσι εξηγείται το γιατί κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Διότι έτσι εξηγείται πώς αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να μην σχίσει τα μνημόνια, όχι μόνο να μη δώσει την 13η σύνταξη, όχι μόνο να μην καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά να μας φορτώσει και τρίτο μνημόνιο, να πετσοκόψει και άλλο τις συντάξεις, να αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και τους φόρους.
Ασχολούμαστε με τις τηλεοπτικές άδειες και την ιλαροτραγωδία του διαγωνισμού, με την σκανδαλώδη εύνοια προς τον κουμπάρο με τα βοσκοτόπια, διότι αυτά βρίσκονται στον πυρήνα της ιδεολογικής σύγχυσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Πρώτα είναι η μεγάλη τους φαγούρα να ελέγξουν την πληροφόρηση. Το μίσος προς τους «καναλάρχες» δεν κρύβεται. Και για τους εργαζόμενους που εργάζονται σ’ αυτά. Η ποταπή πρωθυπουργική αντιμετώπιση των δύο δημοσιογράφων στη συνέντευξη της Θεσσαλονίκης, δεν ευαισθητοποίησε αυτούς που θεωρούν ασήμαντο το θέμα τω αδειών. Τα δάκρυα που έχυναν για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στέρεψαν και δεν υπάρχουν άλλα.
Όταν μια κυβέρνηση επαίρεται πως τα «πήρε» από τους «λεφτάδες» που τους έκλεισε σε ένα κτήριο επί τρεις μέρες , ταΐζοντάς τους με catering και κοιμίζοντάς τους σε ράντζα, αποκαλύπτει την απέχθειά της προς την επιχειρηματικότητα και την πεποίθησή της ότι αρκεί να τα «πάρει» από τους επιχειρηματίες, αδιαφορώντας εάν θα είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις τους και αν θα αναγκασθούν να απολύσουν υπαλλήλους ή να μειώσουν τους μισθούς τους για να επιβιώσουν στον ανταγωνισμό. Όταν η Κυβέρνηση κλείνει τέσσερα λειτουργούντα κανάλια με χιλιάδες εργαζόμενους , τα οποία απέδιδαν στο κράτος πολλαπλάσια από αυτά που πήρε από τις τέσσερις άδειες (αν τα πάρει), σε μισθούς, εισφορές, φόρους και ΦΠΑ, εκτός από βλακεία αποκαλύπτει και την εμμονή της στην ιδεοληψία ότι το κράτος θα ζει στο διηνεκές με δανεικά και όχι από την φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων. Ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι χρειάζονται επενδύσεις για να βγούμε από την κρίση και να ανέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Ασχολούμαστε με τις άδειες, διότι κατάργησαν το Σύνταγμα και διότι η υπόθεση ζέχνει από μακριά σκάνδαλο, σαν αυτό του Κοσκωτά, πριν από τριάντα περίπου χρόνια. Όλα είναι τα ίδια. Η τράπεζα, τα χαριστικά δάνεια για να αγοράσουν μετοχές της ίδιας τράπεζας, το μέσον ενημέρωσης (κανάλι αντί για εφημερίδα), ακόμη και ο ίδιος άνθρωπος κλειδί, ο κ. Μαντζουράνης. Μόνο ο Κουτσόγιωργας λείπει (προς το παρόν), αν και τον μιμούνται τουλάχιστον ως προς την αλαζονεία: Δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε…
Θα πρέπει όμως να εκτιμήσουμε αναλόγως το γεγονός ότι η Κυβέρνηση στήριξε σε αυτή την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος σε βάρος της λόγων των σκληρών μέτρων που επέβαλε στους πολίτες , σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και των προαπαιτούμενων για την είσπραξη των δόσεων του δανείου. Μείωση συντάξεων, αύξηση φόρων και ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, συνέχιση της ανεργίας, αποκρατικοποιήσεις, βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης. Είχε άμεση ανάγκη λοιπόν μιας «αριστερής επιτυχίας» σε βάρος των «μισητών» καναλαρχών που «ποτέ τους δεν πλήρωσαν για την χρήση των συχνοτήτων που είναι δημόσιο αγαθό». Εδώ έφθασαν να υποστηρίζουν ότι η επένδυση στο Ελληνικό που θα δημιουργήσει 70.000 θέσεις εργασίας είναι μια «ήττα» στην αέναη πορεία προς τον (δικό τους) σοσιαλισμό. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση σχιζοφρένειας διότι οι επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας και η ανάγκη εξόδου στις (καπιταλιστικές) αγορές πρέπει να συνυπάρξουν με την πορεία προς τον δικό τους (μαρξιστικό) σοσιαλισμό …
Αποτέλεσμα της σχιζοφρένειας: Κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα της παραχώρησης του Ελληνικού , διότι αυτό… θα πάει στο χρέος. Αντί υψηλότερου τιμήματος (και της αποπληρωμής του χρέους) θα προτιμούσε περισσότερο πράσινο και αθλητικοί χώροι για τους πολίτες. Δηλαδή το χρέος ας το πληρώσουν οι επόμενες γενιές, όταν θα εφευρεθούν τα λεφτόδενδρα…
Υ.Γ.: Η εξέλιξη της αποχώρησης του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, περιπλέκει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Η συμμετοχή ενός «παίχτη» που δεν είναι νόμιμος επηρεάζει όλον τον διαγωνισμό και δεν λύνεται με την αντικατάστασή από τον επόμενο. Εκτός και αν αποφασίσουν να μετατρέψουν το τηλεοπτικό πεδίο σε γήπεδο για τρεις ΠΑΕ.