Πληθώρα διακρίσεων για το λάδι Κύκλωπας της Μάκρης

Πληθώρα διακρίσεων καταγράφει στο ενεργητικό του το λάδι Κύκλωπας της  Μάκρης Αλεξανδρούπολης. Μετά από το χρυσό στο διεθνή διαγωνισμό L’Orciolo D’Oro και τα βραβεία στον «Athena διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου 2018» ήρθε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στο διαγωνισμό ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου “Kalamata Olive Oil Awards”, του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και απονομής των βραβείων του διαγωνισμού ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου “Kalamata Olive Oil Awards”, του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας με την υποστήριξη της Περιφέρειας, των Δήμων και πολλών φορέων.

Το χρυσό κέρδισε, με βαθμολογία 91,7, το λάδι της εταιρίας Κύκλωπας, από την Αλεξανδρούπολη του Έβρου, ποικιλίας Μαρώνειας.

Το αργυρό, με βαθμολογία 90,5, κέρδισε το λάδι Malva, της εταιρίας του Νίκου Μαρουλάκου, από τη Μονεμβασία της Λακωνίας, ποικιλίας Αθηνολιάς

Το χάλκινο, με βαθμολογία 89,7, κέρδισε το λάδι lidrivio, της εταιρίας Patrida Imports, από τη Μονεμβασιά Λακωνίας, ποικιλίας Κορωνέικης και Αθηνολιάς.

Στο διαγωνισμό έλαβαν συνολικά μέρος 42 ελαιόλαδα, αριθμός που η επικεφαλής του πάνελ,  Έφη Χριστοπούλου, τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθεί στις επόμενες διοργανώσεις. Τόνισε ωστόσο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ελαιολάδων που διαγωνίστηκαν ήταν εξαιρετική. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη του πάνελ ήταν όλα έμπειρα και ιδιαίτερα καταρτισμένα, καθώς πρόκειται για διαπιστευμένους γευσιγνώστες πιστοποιημένων εργαστηρίων ποιότητας ελαιολάδου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα”.

1η θέση για το Αγουρέλαιο Κύκλωπας στο διεθνή διαγωνισμό L’Orciolo D’Oro

Τον Μάρτιο είχε ανακοινωθεί και ένα ακόμη  ολύ σημαντικό βραβείο. Σε έναν από τους πιο παλιούς και διεθνής διαγωνισμούς της Ιταλίας τον L’Orciolo D’Oro το αγουρέλαιο Κύκλωπας κατέκτησε την πρώτη θέση στα διεθνή ελαιόλαδα. «Είμαστε πρώτοι και πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τον Κύκλωπα Grecia στην κορυφή του πίνακα. Είμαστε ακόμα πιο περήφανοι γιατί είμαστε το πρώτο ελληνικό λάδι στην ιστορία του διαγωνισμού που βγαίνει πρώτο σε αυτή την κατηγορία!!» τονίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας «Κύκλωπας»

Πληθώρα διακρίσεων καταγράφει στο ενεργητικό του το λάδι Κύκλωπας της  Μάκρης Αλεξανδρούπολης. η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση , πάθος και αγάπη γι αυτό που κάνουν καλλιεργεί πλέον 12,000 ελαιόδεντρα
 Βραβεία στον «Athena διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου 2018»

Οι Δελφοί ήταν κάποτε ο ομφαλός της Γης .Σήμερα φιλοξενεί τον 3ο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου “Athena International Olive Oil Competition”. Ο διαγωνισμός έγινε 26-28 Μαρτίου με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από 12 χώρες και συμμετοχές που ξεπέρασαν 300 δείγματα από όλες τις σημαντικές ελαιοπαραγωγικές χώρες. Η μεγάλη επιτυχία μας απαριθμεί 5 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες.. ΧΡΥΣΟ για το Αγουρέλαιο Κυκλωπας , ΧΡΥΣΟ για το Βιολογικό Κυκλωπας , ΧΡΥΣΟ για το ειδικό βραβείο ως το καλύτερο ελαιόλαδο ποικιλίας Μάκρης στο διαγωνισμό  , ΧΡΥΣΟ για το ειδικό βραβείο ως το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο στην περιοχή της Θράκης και ΧΑΛΚΙΝΟ για το Κύκλωπας flavours Πορτοκάλι .Φιλοδοξούμε να κρατήσουμε την σταθερή εγγυημένη ποιότητα που τόσα χρόνια μας διακρίνει.

«Είμαστε περήφανοι»

«Είναι το 12ο βραβείο για φέτος και το 64ο στο σύνολο. Φέτος ακόμα σε έναν από τους πιο παλιούς και διεθνής διαγωνισμούς της Ιταλίας τον L’Orciolo D’Oro. Το αγουρέλαιο Κύκλωπας κατέκτησε την πρώτη θέση στα διεθνή ελαιόλαδα. Είμαστε πρώτοι και πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τον Κύκλωπα στην κορυφή του πίνακα. Είμαστε ακόμα πιο περήφανοι γιατί είμαστε το πρώτο ελληνικό λάδι στην ιστορία του διαγωνισμού που βγαίνει πρώτο σε αυτή την κατηγορία!!» τονίζει η κα Βάλλια Κελλίδου

 

INFO: Το ελαιοτριβείο «ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε.» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1982. Το ελαιοτριβείο ΚΥΚΛΩΠΑΣ είναι ένα από τα πιο σύγχρονα ελαιοτριβεία στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης μέσα στον αρχαιότερο ελαιώνα της Μεσογείου, κοντά στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου από όπου πήρε και τ’ όνομά του. Η άριστη λειτουργία, η συνέπεια, η σκληρή δουλειά , η συνεργασία και η αξιοπιστία μας τόσα χρόνια μας έχουν φέρει στην κορυφή της προτίμησης των ελαιοπαραγωγών της Θράκης.. Το ελαιοτριβείο ΚΥΚΛΩΠΑΣ λειτουργεί από το 1982.  η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση , πάθος και αγάπη γι αυτό που κάνουν καλλιεργεί πλέον 12,000 ελαιόδεντρα και 2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας. Παράγουν το Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας, ένα από τα πιο βραβευμένα ελαιόλαδα στην Ελλάδα.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο