«Πιάνει δουλειά» το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Μετά από πολλούς μήνες  που «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» ακούγαμε και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δεν βλέπαμε στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, το πλοίο της εταιρείας SAOS Ferries έλαβε όλα τα σχετικά πιστοποιητικά και είναι έτοιμο να ξεκινήσει δρομολόγια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης, «με την δρομολόγηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ μια νέα εποχή ξεκινά για την ανάπτυξη της Σαμοθράκης» και επισημαίνει πως πλέον δεν θα υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού του νησιού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, από ενδεχόμενη βλάβη, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί και πάλι για την επιδοτούμενη γραμμή με το Λαύριο, αφού, όπως τονίζει, πλέον, «θα μπορεί ένα πλοίο να «κατεβαίνει»στο Λαύριο μία φορά την εβδομάδα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα αλλά και αυξάνοντας τους επισκέπτες του νησιού. Ακόμη, υπογραμμίζει πως με τη δρομολόγηση του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» θα μπορούν να συντηρούνται και να επισκευάζονται τα πλοία «χωρίς ακροβατισμούς, χωρίς ξενύχτια».

Ο κ. Μανούσης σημειώνει ακόμη πως «εμείς κάναμε το καθήκον μας όσο καλλίτερα μπορούσαμε. Είναι καιρός πλέον, όλοι όσοι ζούμε σε αυτό το νησί, να δούμε από κοινού, τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα ώστε η Σαμοθράκη να πάρει την θέση που της αξίζει».

Για τον αγιασμό του ΣΑΟΝΗΣΟΣ ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες και θα ανακοινωθεί μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε να παρευρεθούν. Τέλος, ευχαριστεί «δημόσια τούς ναυπηγούς Οδυσέα Γιαννούλη και Φώτη Πιρπιρή για την τόσο πολύτιμη συμβολή τους».

«Συνεχείς και αδιάκοπες ήταν οι ενέργειες του Δήμου Σαμοθράκης»

Από την πλευρά του, ο Δήμος Σαμοθράκης με δική του ανακοίνωση αναφέρεται στις «συνεχείς και αδιάκοπες» ενέργειές του ώστε να μη μείνει το νησί χωρίς πλοίο από τότε που ανακοινώθηκε η απαραίτητη ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ για λόγους συντήρησης.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η συνεργασία του δήμου με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, τους βουλευτές του Νομού και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ήταν συνεχής και παραγωγική. Ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός κ. Σαντορινιός έκαναν προσπάθειες εξεύρεσης πλοίου προχωρώντας και σε προκήρυξη της γραμμής ώστε να μη μείνει το νησί μας χωρίς σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη. Στην περίπτωση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ νωρίς αναδείχθηκε η ανάγκη να ξεπεραστούν αρκετά ζητήματα. Από τις 26.2.2018 όταν εμφανίστηκε και πάλι πιθανότητα αδιεξόδου, οι ενέργειες κορυφώθηκαν με συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό και ήδη από την Παρασκευή 2.3.2018 υπήρχε σχέδιο απεμπλοκής με ορίζοντα μιας εβδομάδας και κάποιες βασικές προϋποθέσεις, οι οποίες αποτυπώθηκαν ρητά στο έκτακτο Δ.Σ. που συγκαλέσαμε στις 4.3.2018 όπου αποφασίσθηκε ως απόλυτη αναγκαιότητα να βρεθεί πλοίο και ότι η άμεση συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Ναυτιλίας ήταν απαραίτητη. Στη συνάντηση αυτή την Τετάρτη 7.3.2018 ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου οι υπηρεσίες θα είναι έτοιμες να δώσουν τις σχετικές άδειες ενώ συγχρόνως την ίδια μέρα κλιμάκιο ελέγχου εργαζόταν παράλληλα με τον νηογνώμονα στο πλοίο. Τις υπηρεσίες συντόνισε προσωπικά ο Υπουργός και το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε. Η θέληση για λύση και η αποφασιστικότητα όλων των εμπλεκομένων εκφράστηκε από τότε που εκδηλώθηκε το πρόβλημα με την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει κενό στη συγκοινωνία του νησιού. Συγχαρητήρια στην εταιρεία για την ολοκλήρωση της επένδυσης. Καλωσορίζουμε το δεύτερο επικουρικό Ε/Γ Ο/Γ στην ακτοπλοΐα της Σαμοθράκης και ευχόμαστε στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ να είναι καλοτάξιδο. Η οριστική λύση στα προβλήματα της ακτοπλοΐας συνδέεται άμεσα με τις λιμενικές υποδομές. Ανακοινώνουμε ότι μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το νέο σχέδιο – πλαίσιο ανάπτυξης του κεντρικού λιμανιού της Καμαριώτισσας που ολοκληρώνεται, ενώ παράλληλα στις αρχές Απριλίου θα υπάρχει η ανάδοχος εταιρία(ο διαγωνισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί) και θα ξεκινήσουν οι μελέτες για την επίλυση των προβλημάτων του λιμανιού των Θέρμων»

Κική  Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του