alexis-800x140

«Περιφερειακή Σύνθεση» ο συνδυασμός του Χρ. Τοψίδη για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Την υποψηφιότητά του και τους βασικούς άξονες της πρότασής του παρουσίασε από την Κομοτηνή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου  

 Επιμέλεια Κική Ηπειρώτου

Την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση» ανακοίνωση από την Κομοτηνή, το πρωί της Κυριακής, ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Σε μία ανοικτή για το κοινό εκδήλωση, με πολλές ενδιαφέρουσες παρουσίες από όλη την ΑΜΘ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, με καταγωγή από τη Νέα Βύσσα, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της πρότασής του, για μία Περιφέρεια δυναμική και σύγχρονη,  με αναπτυξιακές προοπτικές και δίχως άλλες, όπως είπε, χαμένες ευκαιρίες.

Σε αυτό το πρώτο κάλεσμα του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση»,ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Περιφέρειας που δημιούργησαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.Ανάμεσά τους εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι και υποψήφιοι Δήμαρχοι, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, θεσμικοί φορείς, πλήθος επιχειρηματιών, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, υποστηρικτές και φίλοι του συνδυασμού.Ενδεικτικά, έδωσαν το παρόν οι αντιπεριφερειάρχες Δράμας και  Καβάλας κκΠατακάκης και Μαρκόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ Χατζηγκενέ, Ιωσηφίδης, Καβαρατζής, Αμοιρίδης, Εξακουστός, ο Δήμαρχος Σουφλίου Β. Πουλιλιός, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης κκ Μυτιληνός και Ζαμπούκης, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου Σταυρός Σταυράκογλου,  ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Ξάνθης κκ Αγγελίδης και Μωραϊτης, πολλοί επιχειρηματίες από όλους τους νομούς της ΑΜΘ, και άλλα πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων.  Και μπορεί σε αυτή την πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού  να μην ανακοινώθηκαν ονόματα, ωστόσο αρκετοί από τους παρευρισκόμενους δήλωσαν έτοιμοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του κ. Τοψίδη, εκφράζοντας, κυρίως στα πηγαδάκια της Λέσχης Κομοτηναίων, τη διάθεσή τους για συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα.

Οι βασικοί άξονες της πρότασης Τοψίδη

Την παρουσίαση της υποψηφιότητας του κ. Τοψίδη συνόδευσε και ένα βίντεο, στο οποίο ο επικεφαλής του συνδυασμού περιηγείται σε διάφορα κομβικά σημεία και τοποθεσίες της περιφέρειας ΑΜΘ, όπως είναι η Εγνατία Οδός, τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τα τελωνεία, κλπ.

«Περιφερειακή Σύνθεση» το όνομα του συνδυασμού που συμβολίζει τη σύνθεση ιδεών, δυνάμεων, προτάσεων, απόψεων και ανθρώπων που θα εργαστούν για μια Περιφέρεια με πολίτες που θα έχουν δουλειά, ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Ο κ.Τοψίδης μίλησε για τις προτεραιότητες και τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού δίνοντας έμφαση στην κοινωνική συνοχή, την απασχόληση την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Τόνισε πως θέλει ένα ανεξάρτητο συνδυασμό, πάνω από πολιτικά κόμματα και έξω από προσωπικές στρατηγικές και μεθοδευμένες πολιτικές φιλοδοξίες, με μια πρόταση που έρχεται να συνθέσει ανθρώπους, ιδέες, προτάσεις, απόψεις, δυνάμεις από κάθε γωνιά της περιφέρειας που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα παράξει έργο για την Περιφέρεια.

Σημείωσε, όπως αναφέρει ο «Παρατηρητής της Θράκης», πως ο συνδυασμός αποτελείται από όσους πέτυχαν στην προηγούμενη διοίκηση, και όσους νέους έχουν την διάθεση να παρουσιάσουν και τελικά να διαμορφώσουν την νέα πορεία της Περιφέρειας.

Εξήγησε δε πως κατέρχεται στον πολιτικό στίβο γιατί δεν τον εκφράζει η σημερινή κατάσταση, και δεν συμβιβάζεται μαζί της, γιατί η Περιφέρεια είναι το κέντρο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, να μετατρέψει την απογοήτευση σε ενθουσιασμό, να “δώσει” κέφι και να βελτιώσει τη ζωή όλων των κατοίκων της.

«Η Περιφέρειά μας πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει πορεία, δεν αλλάζει με κομματικές εμμονές και χρίσματα, η αλλαγή χρειάζεται πάθος και διάθεση για δουλειά», τόνισε, με ανθρώπους που δεν φοβούνται να δουλέψουν, αλλά έχουν μάθει στη ζωή τους να παλεύουν, που δεν θα κρύβονται, δεν θα διχάζουν αλλά θα πετύχουν αναπτυξιακό έργο και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε τον κόσμο να συστρατευθεί μαζί του σε ένα συνδυασμό ανεξάρτητο, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και κομματικές ταυτότητες, με στόχο τη δημιουργία μιας ανθρώπινης περιφέρειας με ευρωπαϊκή προοπτική.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

 

Τοποθετήσεις αντιπεριφερειαρχών

Για ένα πολιτικό άντρα με πολιτικό ανάστημα και πολιτική ανδρεία, που μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες αυτού του τόπου με αξιώσεις και όχι με ευχολόγια, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, τονίζοντας πως, μέσα σε λίγο διάστημα, επτά στελέχη πρώτης γραμμής πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Χριστόδουλου Τοψίδη στη Δράμα.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως ένας άνθρωπος που ξέρει να δημιουργεί αξίες και πλούτο μπορεί να βοηθήσει την Περιφέρεια ΑΜΘ, που είναι η τελευταία Περιφέρεια στην Ευρώπη, να ξαναβρεί τον βηματισμό της και να ανέβει ψηλά εκεί που τις αξίζει.

«Σήμερα η Περιφέρεια ΑΜΘ γυρίζει σελίδα, και γυρίζει σελίδα με την βοήθεια της ψήφου και της ορθής επιλογής των πολιτών» σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. «Χωρίς ιεραρχίες αλλά με μία συνειδητή προσπάθεια που θα φέρει αποτελέσματα, τα οποία θα δικαιώσουν όλους όσους θα στρατευτούν σε αυτή» κατέληξε ο ίδιος.

Βιογραφικό  Χ. Τοψίδη

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης γεννήθηκε το έτος 1973 στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση (Σχολή Δέλτα) στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοχος ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.).

Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικότερα, διατηρεί έναν πολυχώρο εκδηλώσεων, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, συμβουλευτική εταιρεία επιχειρήσεων, γραφείο έκδοσης visa και μεσιτικό γραφείο.

Από το έτος 2011 είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου ενώ το έτος 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης διατελεί ως:

  • Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ»
  • Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου από το έτος 2009 έως σήμερα
  • Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας από το έτος 2010 έως σήμερα
  • Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης
  • Μέλος του ΔΣ της «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΜΕ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΕΣΜ- ΟΣ ΑΜΘ

Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο