efhmerida1

Περί Φούχτελ και Κίρκης

Εκτονωτικό είναι να βγάζουμε το άχτι μας στους Γερμανούς, επιτιθέμενοι φραστικά σε έναν υπουργό, που όρισε η Μέρκελ για να προωθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Μήπως όμως θα ήταν περισσότερο χρήσιμο να επισημάνουμε στον κύριο Φούχτελ ότι επί κατοχής οι συμπατριώτες του άνοιξαν στην Κίρκη ένα ορυχείο για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, το οποίο έκτοτε (χωρίς δική τους ευθύνη βέβαια) παραμένει επί 70 χρόνια μια ανοικτή πληγή και μια πηγή μόλυνσης και ρύπανσης του περιβάλλοντος; Μήπως θα μπορούσε να μας βρει κανένα ρέκτη επενδυτή από τη Γερμανία για να μετατρέψει το χώρο με τα παλιά βιομηχανικά κτήρια και τις «βίλες» σε χώρο αναψυχής, αθλητικών δράσεων και σε «βιομηχανικό μουσείο»;
Γ.Λ.

Ντόμινο

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τις αποφάσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων από το Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα. Με μία πιο μακροσκελή και σκληρή ανακοίνωση, οι γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου της Φιλιππιάδας, στην Ήπειρο, με ανακοίνωση-μνημείο ρατσισμού δηλώνουν την πλήρη αντίθεση τους στο να πάνε στο σχολείο τα προσφυγόπουλα μαζί με τα παιδιά τους. Θαυμάστε ένα μικρό μόνο απόσπασμα, στο οποίο δείχνουν και πόσο ΚΑΛΟΙ χριστιανοί είναι: «Το 100% των μαθητών μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γιορτάζουμε όλες τις θρησκευτικές μας γιορτές όπως αρμόζει σε κάθε ελληνικό σχολείο που σέβεται την ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του Έθνους του αλλά και σέβεται την ιστορία και τις θρησκείες των άλλων λαών. Δεν θα επιτρέψουμε των θρησκευτικό φανατισμό που όπως αποδεικνύεται από τις φανατικές επιθέσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν, αλλά να πλήξουν την Θρησκεία μας. Οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, των Αγίων μας αλλά και των ηρώων μας θα εξακολουθούν να κοσμούν τις τάξεις μας και περιμένουμε από όλους τους μαθητές να τις σέβονται».
Κ.Η.

Την ίδια ώρα

Την ίδια στιγμή, διαβάστε και την παρακάτω είδηση: Παιδιά γεμάτα αίματα, με τον φόβο «ζωγραφισμένο» στα αθώα τους προσωπάκια. Αυτά ήταν τα θύματα ενός ακόμα βομβαρδισμού σε γειτονιές στο Χαλέπι λίγες μόλις ώρες μετά την λήξη της εκεχειρίας. Τις εικόνες και το βίντεο δημοσιοποίησαν γιατροί από το ιατρικο κέντρο στο Χαλέπι λέγοντας πως «οι εναέριες δυνάμεις του Άσαντ, υποβοηθούμενες από εκείνες της Ρωσίας βομβάρδισαν γειτονιά στο Χαλέπι και αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια». Οι εικόνες από νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, μόνο οργ’η μπορούν να προκαλέσουν. Όπως γράφουν οι γιατροί ο απολογισμός της επίθεσης είναι μεγάλος: 10 νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες.
Κ.Η.

Μάθημα «Μίσος»

Οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας αναφέρουν ως έναν από τους λόγους που δεν θέλουν παιδιά μεταναστών στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους ότι τα παιδιά αυτά έχουν εκπαιδευτικά κενά, που είναι δύσκολο να καλυφθούν.
Όταν σε λίγα χρόνια αυτά τα παιδιά θα είναι αριστούχοι, οι ίδιοι γονείς θα διαμαρτύρονται γιατί είναι σημαιοφόρος ο αριστούχος- μετανάστης και όχι το δικό τους καμάρι. Αυτό το είδαμε να συμβαίνει πολλές φορές με τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών, που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια.
Δυστυχώς (ευτυχώς δηλαδή) “ανήσυχε γονέα” δεν υπάρχει στο σχολείο το μάθημα “Μίσος” γιατί εκεί είναι βέβαιο ότι θα αρίστευαν τα παιδιά σου με την “εκπαίδευση” που έχουν πάρει από σένα.
Δ.Σ.

Οι ηθικοί αυτουργοί

Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των τριών υπάλληλων της Μαρφίν είναι όλοι εκείνοι οι έξαλλοι αντιμνημονιακοί πολιτικοί που με το μίσος που έσπερναν εναντίον των “γερμανοτσολιάδων” και των τραπεζών, όπλισαν το χέρι των εμπρηστών εναντίον των αθώων θυμάτων. Είναι αυτοί οι ίδιοι που μας φόρτωσαν με το 3ο μνημόνιο, με φόρους και περικοπές συντάξεων και μας κουνάνε και το δάκτυλο από πάνω.
Γ.Λ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr