«Παρών» για τις δημοτικές εκλογές δηλώνει ο Βαγγέλης Ρούφος

Κλείνει τον κύκλο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και δίνει το πρώτο στίγμα των προθέσεών του για τον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης – «Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και οι προκλήσεις της νέας γεωγραφίας και οικονομίας, θα είναι μια πρόταση ζωής και προοπτικής, για την οποία δηλώνω ότι θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου»

Ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών του δίνει το τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υποψήφιος βουλευτής Βαγγέλης Ρούφος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου. Ο κ. Ρούφος αναφέρει πως ο κύκλος της κεντρικής πολιτικής σκηνής για τον ίδιο έχει κλείσει, επισημαίνοντας πως «ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και οι προκλήσεις της νέας γεωγραφίας και οικονομίας, θα είναι μια πρόταση ζωής και προοπτικής, για την οποία δηλώνω ότι θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου».

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, εντός των επόμενων εβδομάδων, αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ρούφου για τον δημαρχιακό θώκο της Αλεξανδρούπολης. Στην πρώτη του αυτή δήλωση προθέσεων, εστιάζει ιδιαίτερα στις επερχόμενες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η περιοχή, με έμφαση στα σιδηροδρομικά δίκτυα, τις συνδυασμένες μεταφορές και τους «ανοικτούς οικονομικούς και πολιτιστικούς ορίζοντες».

Αναλυτικά η δήλωση Ρούφου

-Στο κλείσιμο ενός κύκλου και πριν το άνοιγμα ενός νέου, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω και να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συμπατριώτες μου και τις συμπατριώτισσες μου, που με στήριξαν με την ψήφο τους και πάνω απ΄όλα με την ηθική υποστήριξη τους στις βουλευτικές εκλογές του 2015 με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Ο κύκλος αυτός, της κεντρικής πολιτικής σκηνής κλείνει οριστικά με την ανακοίνωση μου.

-Ήταν μια μεγάλη εμπειρία με πρωτοφανή και έντονα συναισθήματα. Το μήνυμα μου σαφές και περισσότερο από ποτέ επίκαιρο, όταν δήλωνα ότι «πρέπει να βασιστούμε σε άξιους ανθρώπους, με αξίες και ικανότητες, με γνώση, παιδεία και αστείρευτα αποθέματα ιδεαλισμού. Με διάθεση προσφοράς και συμμετοχής για το κοινό καλό του τόπου μας». Μόνο έτσι θα κατορθώσουμε την ενεργοποίηση και την απελευθέρωση όλων των ζωντανών κοινωνικών, οικονομικών, παραγωγικών και πολιτιστικών δυνάμεων του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης.

-Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις και ανακατατάξεις. Από την ίδρυση της είχε προνόμιο και πλεονέκτημα τη σπουδαία γεωγραφική θέση. Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, θα πρέπει να είναι το σχέδιο μας και η απάντηση μας στις επερχόμενες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις και σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο και πολυεπίπεδο διευρωπαϊκό δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών.

-Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ, μια ιστορία που κρατάει τρεις αιώνες, από τα τέλη του 19ου ως την πρώτη εικοσαετία του 21ου αιώνα, μπορεί να ελπίζει σε ένα σημαντικό ρόλο στη νέα αρχιτεκτονική των σιδηροδρομικών δικτύων και μεταφορών.

-Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, αποτελεί για όλους μας μια τεράστια πρόκληση και ευκαιρία.

-Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, θα είναι ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, για την οποία δηλώνω ότι θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου.

-Είναι μια μεγάλη ευθύνη και προσπάθεια που θα κρίνει το μέλλον όχι μόνο του δήμου και της πόλης αλλά και ολόκληρου του Έβρου.

«Σ΄αυτό τον όμορφο και εξόχως ενδιαφέροντα αγώνα, θα είμαι, σήμερα και αύριο, παρών».

Βαγγέλης  Ρούφος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του