Παρουσίαση του GROW Observatory στην Αλεξανδρούπολη           

Το GROW Observatory (Παρατηρητήριο GROW) είναι ένα πανευρωπαϊκό project στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες αγρότες/καλλιεργητές, επιστήμονες και φορείς χάραξης πολιτικής – άνθρωποι παθιασμένοι με τη γη. Μαζί, μαθαίνουμε για πρακτικές αειφόρου καλλιέργειας, καθώς και τη διερεύνηση και τη χρήση απλών εργαλείων για την καλύτερη διαχείριση του εδάφους.
Καλλιεργητές σε 9 ευρωπαϊκές χώρες έχουν λάβει μέχρι στιγμής αισθητήρες εδάφους ΔΩΡΕΑΝ, για την συλλογή ζωτικής σημασίας επιστημονικών δεδομένων. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην επιστημονική παρακολούθηση του περιβάλλοντος από τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στη δημιουργίου καλύτερων μετεορολογικών προβλέψεων και κλιματικών μοντέλων, που είναι εξαιρετικά σημαντικά για τις καλλιέργειες, τη διαχείριση του περιβάλλοντις, την πολιτική προστασία, κλπ.
Η περιοχή του Ν. Έβρου φιλοξενεί ένα από τα πρώτα, πιλοτικά GROW Places της Ευρώπης. Εδώ και ένα χρόνο, δεκάδες καλλιεργητές έχουν ήδη εγκαταστήσει περίπου 250 αισθητηρες στην περιοχή. Αν είστε καλλιεργητής, έχετε πρόσβαση σε γη και ενδιαφέρεστε να συμβάλλετε σε αυτό το σημαντικό, καινοτόμο έργο, σας περιμένουμε στην παρουσίαση την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου στις 17:30, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης – Ethnological Museum of Thrace.

ινφο

Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν στο GROW για να λαμβάνετε το Newsletter μας, ώστε να μείνετε σε επαφή: http://growobservatory.org/

Επικοινωνία για να λάβετε αισθητήρες δωρεάν: community@growobservatory.org

Παρουσίαση:
Παύλος Γεωργιάδης

Διαχειριστής Κοινότητας, GROW Observatory

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του