Παραλιακή Αλεξανδρούπολης, ώρα μηδέν

Της Κικής Ηπειρώτου

Πρωί Κυριακής, στην ‘καρδιά’ του Ιούνη, και μία βόλτα δίπλα στη θάλασσα, μετατρέπεται σε άκρως δυσάρεστη εμπειρία. Σπασμένα γυαλιά, πεταμένα σκουπίδια, τρόφιμα έξω από τους κάδους, ξεχαρβαλωμένες περιφράξεις, έντονη βλάστηση και δυσοσμία. Ο χώρος κάτω από τον Φλοίσβο, στους προσκόπους, βρίσκεται -και πάλι- σε μαύρα χάλια.

Η κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα πιο όμορφα (κατά τα άλλα) σημεία της παραλίας, προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα: από τη  μία θλίψη και αγανάκτηση, τόσο για όσους δεν σέβονται τους δημόσιους χώρους, όσο και για τους αρμόδιους που χάνουν διαρκώς τη μάχη με την καθημερινότητα και την καθαριότητα. Από την άλλη, ντροπή για την κατάντια αυτής της πόλης που (παραδόξως) συνεχίζει ναδέχεται επισκέπτες, οι οποίοι -ευτυχώς- φαίνεται να παραβλέπουν τις απαράδεκτες εικόνες που συναντούν σε διάφορα σημεία και συνεχίζουν να μας επιλέγουν για τις διακοπές τους (ως πότε άραγε; )

Κάπου μέσα στο χαμό από σπασμένα γυαλιά, προσπαθεί να κινηθεί ένα ζευγάρι από την Τουρκία, το οποίο κρατά δύο  καφέδες στο χέρι και κινείται προς τη θάλασσα. Κοιτάνε γύρω τους, προσπαθώντας να βρουν ένα καθαρό σημείο για  να καθίσουν. Όχι και τόσο εύκολο, δυστυχώς.

Πέρα από τους ξένους επισκέπτες, το βασικό που θα πρέπει να απασχολεί τους ιθύνοντες, είναι οι κάτοικοι αυτής της πόλης, που πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη και απαιτούν να ζουν και να κινούνται σε μία καθαρή Αλεξανδρούπολη. Σίγουρα δεν μπορούν να περιμένουν την ανάπλαση της παραλίας, η οποία βεβαίως, δεν θα έχει κανένα νόημα, αν συνεχίσουν κάποιοι να πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν, αλλά κι αν ο δήμος δεν φροντίσει να οργανώσει καλύτερα τον τομέα της καθαριότητας, εφόσον αποδεικνύεται περίτρανα ότι χωράνε πολλές, πάρα πολλές βελτιώσεις. Αν δεν υπάρχουν χρήματα, ας περιορίσει τα κονδύλια από κάποια άλλη δραστηριότητα, πχ από τις δημόσιες σχέσεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την καθαριότητα μίας πόλης. Είναι θέμα πολιτισμού, όπως μας αρέσει να λέμε, αλλά να μην πράττουμε αναλόγως.

Απαράδεκτες εικόνες, πρωί Κυριακής, στο πιο όμορφο κομμάτι της παραλίας μας. Σκουπίδια, σπασμένα γυαλιά, τρόφιμα και έντονη δυσοσμία παντού.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του