Παραεμπόριο και υπερφορολόγηση οι «πονοκέφαλοι» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Έβρου

Το παραεμπόριο, η υπερφορολόγηση και το δυσβάσταχτο κόστος μεταφοράς πρώτων υλών και εμπορευμάτων είναι τα βασικότερα κοινά και δυστυχώς διαχρονικά προβλήματα για τους επαγγελματίες του Έβρου. Μέσω της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου (ΟΕΒΕΣΕ) οι έμποροι και βιοτέχνες του νομού είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία μάλιστα του προέδρου του κορυφαίου συνδικαλιστικού τους οργάνου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, οι πρόεδροι των επαγγελματικών και βιοτεχνικών σωματείων Έβρου είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν για τα τρέχοντα ζητήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.

Ο κύριος Καββαθάς τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ προσπαθεί εντατικά να υποστηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται σφόδρα την περίοδο αυτή, αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα με κυριότερα την υπερφορολόγηση, την υπερχρέωση και την πενιχρή χρηματοδότηση.

Οι συμμετέχοντες τοπικοί πρόεδροι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι και οι επιχειρήσεις τους με κυριότερα, το παραεμπόριο, το ΦΠΑ παραμεθορίων περιοχών, το κόστος μεταφοράς των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, ο ανταγωνισμός των αγορών της Τουρκίας και Βουλγαρίας και έθεσαν θέμα ανάγκης αναβάθμισης των συνοριακών τελωνείων των Κήπων, των Καστανέων και του Ορμένιου.

Στην Τεχνική Σύσκεψη, εκτός από τον κ. Καββαθά και τον κ. Μπέλλα, συμμετείχαν οι κύριοι Αλαβάντας Γεώργιος, Αλεξίου Δημήτριος, Δαβής Γεώργιος, Δαρούσης Δημήτριος, Δεληπούλιος Δημήτριος, Διαμαντίδης Ηλίας, Ηλιάδης Χρήστος, Κεσσούδης Βασίλειος, Μιχαηλίδης Παύλος, Πανταζίδης Κωνσταντίνος, Τοψίδης Χριστόδουλος, Τσομπανίδης Χρήστος, Χατζάκης Τριαντάφυλλος και Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο