Παραγωγή μέσα στα γκρέμια για τα σπαράγγια Τυχερού

Με χίλια δυο προβλήματα παλεύουν καθημερινά παραγωγοί και εργαζόμενοι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης (ΑΣΚΓΕ) Τυχερού.

Παρά το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες μέρες εκδόθηκε η άδεια δόμησης για τη δημιουργία νέου συσκευαστηρίου και ψυγείων, δεν υπάρχει ακόμη καμία εξέλιξη στο σημαντικότερα θέμα, αυτό της χρηματοδότησης…

Ήταν Φεβρουάριος του 2015 όταν οι εγκαταστάσεις, τα ψυγεία, τα συσκευαστήρια και μεγάλος μέρος του εξοπλισμού του Συνεταιρισμού βρέθηκε κάτω από τα νερά, μετά από ακόμη μία πλημμύρα του ποταμού Έβρου. Μηχανήματα, ψυγεία, γραμμές παραγωγής, ζυγαριές, συσκευαστικά υλικά, οχήματα, αποθήκες γεμάτες εφόδια, καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφού το νερό μέσα στο συσκευαστήριο έφτασε τα 2 μέτρα και έξω από αυτό τα 3 μέτρα, ενώ στη βόρεια πλευρά του συσκευαστηρίου δεν είχε απομείνει τίποτα, πέρα από τις τσιμεντένιες κολώνες. Οι ζημιές εκτιμήθηκαν σε 4,8 εκ. ευρώ.

Από τότε έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα, ώστε να δημιουργήσουν ξανά τις εγκαταστάσεις. Πρόσφατα, εκδόθηκε από το τμήμα έκδοσης αδειών δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης η άδεια για την «ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου χαμηλής όχλησης (ψυγείου-συσκευαστηρίου σπαραγγιών και λοιπών οπωροκηπευτικών)».

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος του ΑΣΚΓΕ Τυχερού Θανάσης Μαλτεπιώτης σημείωσε πως η άδεια εκδόθηκε τώρα, ώστε όταν υπάρξει εξέλιξη με τη χρηματοδότηση, να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή του κτιρίου.

«Δεν έχουμε ακόμη κάποια εξέλιξη σχετικά με τις αποζημιώσεις και το δανεισμό που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, ώστε να προχωρήσουμε με την κατασκευή νέων υποδομών. Ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα στο κομμάτι αυτό, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Για την ώρα και παρά το γεγονός ότι το κτιριακό είναι μείζον θέμα, η παραγωγή του Συνεταιρισμού πηγαίνει πολύ καλά κι αυτό είναι το πραγματικό αισιόδοξο στοιχείο στην όλη υπόθεση.

«Η παραγωγή μας είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Παρά τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε τα ίδια μέσα με παλιά. Να φανταστείτε ότι αντί για 5, δουλεύουμε με το 1 ψυγείο που διασώθηκε από την πλημμύρα. Παρά τις δυσκολίες, όμως, επιμένουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλτεπιώτης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr