Παραίτηση Μαυρίδη από την αντιδημαρχία καθαριότητας

Όχι και τόσο «βόμβα», αλλά μάλλον αναμενόμενη χαρακτηρίζεται -από όσους γνωρίζουν καλά τα τοπικά πράγματα- η παραίτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης Κώστα Μαυρίδη από το πόστο που υπηρέτησε από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και την περασμένη Τετάρτη.

Ο Κώστας Μαυρίδης είχε συγκεντρώσει 890 ψήφους στις εκλογές του 2014, τερματίζοντας 14ος μεταξύ 82 υποψηφίων, ενώ το 2010 είχε 656 ψήφους που τον είχαν έφεραν στην 16η θέση. Ως άνθρωπος της αγοράς, εδώ και δεκαετίες, είχε πολλές γνωριμίες, κάτι που τον καθιστούσε εύκολα «προσβάσιμο» στους πολίτες.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής, ενώ ως αντιδήμαρχος καθαριότητας, σε μία καρέκλα που γενικώς ‘καίει’, είχε γίνει αποδέκτης παραπόνων και έντονης κριτικής ουκ ολίγες φορές.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη υπέβαλλε την Τετάρτη την παραίτησή του, με τα σενάρια ότι του ζητήθηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο να τον ‘διευκολύνει’ να δίνουν και να παίρνουν, αλλά να διαψεύδονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Επισήμως, οι λόγοι αναφέρονται ως «προσωπικοί». Οι συζητήσεις όμως στην πόλη είναι έντονες και εμπλέκουν διάφορα ζητήματα που είχαν προκαλέσει εδώ και καιρούς ‘τριγμούς’ στη σχέση των δύο ανδρών. Άλλωστε, το τεταμένο κλίμα μεταξύ τους είχε φανεί κάποιες φορές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο να κάνει ‘παρατήρηση’ στον αντιδήμαρχό του για διάφορα θέματα, σε έντονο μάλιστα ύφος.

Πέρα πάντως από τους προσωπικούς λόγους για την παραίτηση, φημολογείται πως υπάρχουν και επαγγελματικοί και οικονομικοί λόγοι. Μια άλλη εκδοχή αναφέρει πως υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα με την υπόθεση της επιστροφής χρημάτων στην ΤΙΕΔΑ, από την γνωστή υπόθεση της μη περικοπής αποδοχών των μελών του ΔΣ της, όπως όριζε η νομοθεσία, την οποία, όπως έχουν πει, αγνοούσαν οι εμπλεκόμενοι. Μάλιστα, για το θέμα, πριν από λίγους μήνες, ο νυν πρόεδρος της επιχείρησης Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, είχε επισημάνει πως αποφασίστηκε η προσφυγή της ΤΙΕΔΑ στη δικαιοσύνη.

Ζιώγας ο νέος αντιδήμαρχος

Με χθεσινή απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μετά την αίτηση παραίτησης του κ. Μαυρίδη, την οποία έκανε αποδεκτή, προχώρησε στην αντικατάστασή του από τον Χρήστο Ζιώγα, ο οποίος επίσης στο παρελθόν είχε υπηρετήσει σε αυτή τη θέση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του