efhmerida1

Παρέμβαση του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Στο θέμα των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Έβρου, τονίζοντας πως η απόφαση της διοίκησης του ΠΓΝΕ έκανε λόγο για αναστολή λειτουργίας των ιατρείων και όχι για τροποποίηση, κάτι που προέκυψε μετά τη σωρεία αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «προκαλούν τη νοημοσύνη όλων μας οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας, που με δελτίο τύπου υποστηρίζουν ότι τα «περί κλεισίματος» των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι «φήμες» που διαδόθηκαν από γνωστό μέσο μαζικής ενημέρωσης του Έβρου. Προφανώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Η απόφαση του Διοικητή του Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ κ. Αδαμίδη με αριθμό πρωτ. 2842 και ημερομηνία 14/7/2016 ήταν σαφέστατη και συγκεκριμένα ανέφερε:

…. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
«Την αναστολή λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Π.Γ.Ν. ΄Εβρου – Νοσηλευτική Μονάδα Γ.Ν. Διδυμοτείχου από 25 έως 29 Ιουλίου και από 16 έως 19 Αυγούστου »…

Το ΚΚΕ αναρωτιέται τι δεν καταλαβαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι οι αντιδράσεις των εργαζόμενων του Νοσοκομείου αλλά και όλης της περιοχής ήταν απόλυτα δικαιολογημένες και ήταν αυτές που ανάγκασαν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί με νεότερο έγγραφο αριθμό πρωτ. 6327 ημερομηνία 21/7/2016 και με διορθωτικές αλλαγές έδωσε μια νέα μεσοβέζικη λύση.

Η αλήθεια είναι μία και δεν κρύβεται επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ. ” Μπροστά μας είναι η πολιτική της ΕΕ των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πολιτική που με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση επιδιώκει την υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας, αφήνοντας ελεύθερο τον ευαίσθητο χώρο της υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους .

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις δομές υγείας του νομού μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά

  • να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που συνεχώς εμπορευματοποιούν την Υγεία
  • να διεκδικήσουμε
  • την πλήρη κάλυψη του νοσοκομείου Διδυμοτείχου των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας , Σουφλίου, δικαίων, καθώς και των αγροτικών Ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
  • την ανάκληση της συγχώνευσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό το ξέχασε)
    Ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντιδράσεις και από ΝΟΔΕ Έβρου

Η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Την αρχική κακή είδηση της απόφασης της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ε. για πολυήμερη αναστολή της λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, ακολούθησε η συντονισμένη προσπάθεια των βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, να διαψεύσουν τη συγκεκριμένη κίνηση.

Θεωρούμε την προσπάθεια αυτή προσβολή στη νοημοσύνη και τη μνήμη των πολιτών του Νομού μας. Όχι μόνο γιατί η απόφαση είναι υπαρκτή, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξαν οι κ.κ. Ρίζος-Καΐσας-Γκαρά (έχει μάλιστα αριθμό πρωτοκόλλου 2842/14-7-2016), αλλά και διότι η προσπάθεια διάψευσης κινείται στο γενικότερο πνεύμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί συστηματικά την απαξίωση και τη φίμωση του Τύπου, μέσω του οποίου έγινε γνωστό το θέμα και οι αντιδράσεις που προκάλεσε. Αντί να ασχοληθούν οι κ.κ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα της διοίκησης αυτό καθεαυτό, επιχειρούν να παραπλανήσουν τους πολίτες ότι ουδέποτε αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων και ότι πρόκειται για “φήμες που διαδόθηκαν από γνωστό μέσο ενημέρωσης του Έβρου”.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ήταν, είναι και θα είναι υπέρμαχος της ελευθεροτυπίας και της ανάδειξης της αλήθειας. Επαγρυπνούμε και τασσόμαστε πάντα απέναντι σε κάθε προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης, εις βάρος των πολιτών.

Ανακοίνωση και από το Ποτάμι

Η Τ.Ο. Ποταμιού Έβρου καταδικάζει την διοικητική ανεπάρκεια των αρμοδίων υπευθύνων οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ παρουσιάζονται ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αφήνουν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο το επιπλέον του προβλεπομένου από το οργανόγραμμα αντίστοιχο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας. Ανεξαρτήτως τυπικών θεμάτων ή πιθανώς πελατειακών εξυπηρετήσεων καλούμε τους υπευθύνους σε άμεση εκμετάλλευση του συνόλου του υπεράριθμου προσωπικού τοποθετώντας αυτό όπως προβλέπεται σε άλλες δομές υγείας προεξάρχοντος του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι η σκέψη όλων των υπευθύνων για την λήψη αποφάσεων στα θέματα υγείας οφείλει να είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και μόνον.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr