Πανέτοιμη η Αλεξανδρούπολη για την υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Salamis     

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

Πανέτοιμη δηλώνει η Αλεξανδρούπολη, δια των αρμόδιων φορέων της, προκειμένου να υποδεχθεί τους 600 επισκέπτες και μέλη πληρώματος, που θα φέρει από την Κύπρο το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia, το οποίο  θα «δέσει» στο λιμάνι νωρίς το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου και θα παραμείνει στην περιοχή μας ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 11 Ιουλίου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Χρήστου Δούκα, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη υποδοχή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.

Όπως δήλωσε ο κ. Δούκας, μετά το πέρας της σύσκεψης, μετά την ολοκλήρωση των επαφών και των συνεργασιών που προηγήθηκαν, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, «η πόλη είναι έτοιμη να το υποδεχθεί, με μία αξιοπρεπή στάση, στον τομέα της φιλοξενίας και της ενημέρωσης, με παράλληλη ανάδειξη των δυνατοτήτων που έχει αυτή η περιοχή για τους επισκέπτες που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό.  Νομίζω ότι αυτή θα είναι μία απαρχή, για να ακουστεί η Αλεξανδρούπολη και στον τομέα της κρουαζιέρας, και επομένως, με αυτή την έννοια, πέρα από τα οικονομικά,και τα άλλα θετικά αποτελέσματα που θα έχει για την περιοχή, θα ανοίξειμια διαδικασία από την οποία θα μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι, αυτή την στιγμή, με τις υποδομές που έχουμε στο λιμάνι, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, μπορεί να υπερασπίζεται με αξιοπρέπεια τέτοιαπρότζεκτ και να ελπίζουμε στο μέλλον σενέες αφίξεις τέτοιωνπλοίων».

Ο κ. Χατζημιχαήλ από την πλευρά του, σημείωσε πως μετά από τη στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, «είμαστε πανέτοιμοι ώστε να προσδώσουμευπεραξία στην αποβίβασηόλων αυτών των επισκεπτών του κρουαζιερόπλοιου, να ικανοποιήσουμεόλες τις ανάγκες και προσδοκίες που θα μπορούσαν να έχουν από την πλευρά της πόλης. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί ενέργειες και συνεννοήσεις με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε  η κάθοδός τους να γίνει με ασφάλεια. Στόχος μας είναι να υπάρξει μία συνολική καλή ωφέλεια στους επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια τηςπαραμονής τους, προκειμένου να αναδειχθούν και οι ίδιοι ως πρεσβευτές της περιοχής μας, άμα τη επιστροφή τους στην έδρα τους».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χατζημιχαήλ, η υποδοχή και αντιμετώπιση των επισκεπτών μας θα είναι «επαγγελματική» χωρίς «πανηγύρια».

«Η Αλεξανδρούπολη είναι αυτή τη στιγμή μία ώριμη τουριστικά πόλη, η οποία έχει ικανοποιήσει πολύ μεγαλύτερους όγκους τουριστών και με περισσότερες προσδοκίες κατά το προηγούμενο διάστημα, άρα, σε κάθε περίπτωση,μια δική μας στάση και συμπεριφορά, έναντιτων επισκεπτών μας θα είναι πολύ επαγγελματική. Δεν θα υπάρχουν τα πανηγύρια τα οποία πιθανόν να σκέφτεται κανείς. Θα είναι μια πολύ επαγγελματική αντιμετώπιση, προκειμένου επί της ουσίας να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και όχι επικοινωνιακά και μόνο».

Παράλληλα, σημείωσε πως έχουν ενημερωθεί οι έμποροι της πόλης, προκειμένου να μπορέσουν, εφόσον το επιθυμούν να διαφημίσουν εντός του λιμένα τις επιχειρήσεις τους, ώστε να προσελκύσουν επισκέπτες. Άλλωστε, η συγκυρία είναι ιδιαίτερα δελεαστική, με την έναρξη των εκπτώσεων από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου!

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο