Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου αναζητά “Καταφύγια έρωτος” στην Αλεξανδρούπολη

«Καταφύγια έρωτος» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του γνωστού ζωγράφου -με ρίζες από την Ανατολική Θράκη- Χρήστου Κεχαγιόγλου, που φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη, στην αίθουσα τέχνης Art Gallery Αθανασία Πεφτουλίδη.

Τα έργα που παρουσιάζονται σ’ αυτήν τη ζωγραφική ενότητα έχουν δημιουργηθεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους αλλά όλα διέπονται από μια κοινή ερωτική διάθεση.

Τα «Καταφύγια έρωτος» είναι οι τόποι συνάντησης, συνεύρεσης, περισυλλογής αλλά και τόποι πάνω απ’ όλα ζωγραφικής.

Γιατί και η ίδια η ζωγραφική όταν συμβαίνει είναι ένα καταφύγιο έρωτα. Κάτω από τα γεμάτα με καρπούς δένδρα, σε μικρά χωριά, χωράφια και φωτισμένα δωμάτια, παραλίες αυλές, καφενεία και διαδρομές, ο έρωτας δημιουργεί ζωγραφικά τον δικό του μοναδικό κάθε φορά τόπο συνάντησης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που προχωρά με τα χρόνια και δένεται ακόμη περισσότερο η συνεργασία μου με την Αθανασία Πεφτουλίδου και την art gallery. Είναι ένας από τους πιο σοβαρούς και συγκροτημένους εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα. Εκθέτει εδώ και χρόνια σημαντικότατη σύγχρονη Ελληνική ζωγραφική και το κάνει αυτό με μεγάλη προσοχή και συνέπεια και με ένα εξαιρετικό πάντα εκθεσιακό αποτέλεσμα. Και μεγάλη αγάπη, που στην τέχνη είναι για μένα ο σημαντικότερος παράγοντας και του επαγγελματισμού», λέει μιλώντας στην artpress o ζωγράφος που παρουσιάζει για δεύτερη φορά έργα του στην art gallery.

Και προσθέτει: «Πέρα από αυτή τη πολύ ωραία συνεργασία, που την πεθύμησα είναι αλήθεια, είμαι πολύ χαρούμενος που μέσα απ’ αυτήν βαθαίνει κι η σχέση μου και με την Αλεξανδρούπολη και τους ανθρώπους της και με μια ολόκληρη περιοχή που στο κάτω -κάτω είναι και τόπος καταγωγής μου. Οι παππούδες μου μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκα, από την Κωνσταντινούπολη και την Ανατολική Θράκη. Ο τόπος αυτός με αγγίζει και θέλω να έχω μια ουσιαστική σχέση μαζί του. Τι καλύτερη αφορμή από μια έκθεση με την καινούργια δουλειά μου που είναι ένα άνοιγμα της ψυχής»

Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960 και ζωγραφίζει συστηματικά από το 1978. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο πολυτεχνείο ΑΠΘ, σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι (Paris I – Sorbonne) ερευνώντας τις σχέσεις κινηματογράφου και ζωγραφικής. Είναι δημιουργός πολλών video art και πειραματικών ταινιών που παρουσιάστηκαν σε αίθουσες τέχνης καθώς και ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, έχει στο ενεργητικό του 31 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 80 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλά βιβλία, καταλόγους και λευκώματα μουσείων και εκδοτικών οίκων. Έργα του έχουν πινακοθήκες, μουσεία και μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μόνιμος συνεργάτης των γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και της Theorema art gallery στις Βρυξέλλες.

πηγή: artpress.sundaybloody.com

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr