Ο Βαρουφάκης στην Αλεξανδρούπολη

Αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης, στις 19:30, την πρόταση του DiEM25 τόσο για την Ευρώπη γενικότερα, επικεντρώνοντας όμως κυρίως στην Ελλάδα, μέσω των επτά τομών που το DiEM25 θέτει στο πολιτικό τραπέζι προς άμεση εφαρμογή.

Μετά την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις και να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον συνιδρυτή του DiEM25.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, το DiEM25 έχει αναπτύξει μια συνεκτική πρόταση για μια εναλλακτική, προοδευτική πολιτική που μπορεί να βγάλει την Ευρώπη από το αδιέξοδο που την έχει οδηγήσει η ηγεσία της τα τελευταία χρόνια.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας περιθωριοποιεί ολόκληρα κομμάτια του πληθυσμού και τροφοδοτεί τον ακραίο εθνικισμό. Αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τη Γερμανία και την Αυστρία, μέχρι τη Γαλλία.

Η απάντηση πρέπει να είναι περισσότερη δημοκρατία και όχι αυταρχισμός, όπως είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση της Καταλονίας.

Η Ελλάδα ειδικότερα, είναι η χώρα όπου το 2015 με την κατάπνιξη της προσπάθειας του λαού μας να αποδράσει από τη φυλακή χρέους, και έχει ανάγκη περισσότερο ίσως από κάθε άλλη να εφαρμοστεί άμεσα μια άλλη πολιτική που βάζει τέλος στο αδιέξοδο.

Το DiEM25 προτείνει τη Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα, που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και αδιαπραγμάτευτα, ώστε να σταματήσει η ερημοποίηση της χώρας.

Το DiEM25 καλεί όλους όσους θέλουν να σταθούν απέναντι στο κατεστημένο που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας, να έρθουν να μάθουν την πρότασή μας και να συμμετάσχουν σε ένα κίνημα δημιουργικής ανυπακοής που θα φέρει ξανά την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στη ζωή μας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr