Ο απολογισμός της 21ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης των Φερών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 21η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση των Φερών από τις 10 έως τις 14 Σεπτέμβρη 2016. Η συμμετοχή των εκθετών ήταν πολύ ικανοποιητική. Στο σύνολο ο αριθμός άγγιξε τους 47.

Συμμετείχαν 26 εκθέτες εσωτερικού χώρου που είναι παραγωγοί τοπικών προϊόντων , μεταποιητές, επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αγροτική εκμετάλλευση. 16 εκθέτες εξωτερικού χώρου με κατασκευαστές και εμπόρους αγροτικού εξοπλισμού και 6 εκθέτες εξωτερικού χώρου με ζώα. Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης έγινε μεγάλη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών με επαφές και εμπορικές συμφωνίες σ’ όλες τις κατηγορίες εκθεμάτων. Στα πλαίσια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίδες:

Στις 11-9-2016 με θέμα: «Αξιοποίηση ιλύος βιολογικού καθαρισμού στη Γεωργία» με εισηγητή τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δ.Π.Θ. κ. Κουτρούμπα Σπυρίδωνα

Στις 12-9-2016 με θέμα: « Η τεχνική της καλλιέργειας του ρυζιού και προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας του ρυζιού» με ομιλητές τους Παπαντωνίου Θεόφιλο και Μπέγκα Σταύρο, τεχνικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Εταιρείας ΜΠΕΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Α.Ε. αντίστοιχα.

Επίσης στις 13-9-2016 έλαβε χώρα διαγωνισμός μαγειρεμένων φαγητών με τοπικά όσπρια που το βραβείο ήταν χρηματικό έπαθλο.

Την 21η Πανέβρια Αγροτική έκθεση επισκέφτηκε κόσμος από ολόκληρο τον Έβρο και την Ροδόπη και κλείστηκαν πολλές εμπορικές συναλλαγές.

Η Έκθεση των Φερών αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο μας γιατί προβάλλεται η περιοχή μας ,τα τοπικά μας προϊόντα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ όπου βρίσκεται η καρδιά του Αγροτικού και κτηνοτροφικού χώρου, αναπτύσσεται μια πολύπλοκη δραστηριότητα, που δημιουργείται μέσα από μια σχέση συναλλαγής και συνάφειας τοπικών παραγωγών, μεταποιητών, εμπόρων, προμηθευτών και επισκεπτών και στηρίζει τον Αγρότη και τον Κτηνοτρόφο.

Οι θετικές εντυπώσεις και οι καλόπιστες κριτικές μας ενδυναμώνουν και μας κατευθύνουν σε πιο άρτια διοργάνωση για την επόμενη χρονιά. Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας Φερών και το προσωπικό των απολυμένων της Βιομηχανίας «Θράκης» που εργάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες και υπερέβαλαν τον εαυτό τους για το στήσιμο και όλη την διεξαγωγή της 21ης Πανέβριας Αγροτικής έκθεσης Φερών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο