Οφέλη Δήμου από τον σταθμό συμπίεσης του αγωγού ΤΑΡ στους Κήπους

Επίσκεψη σε εργοτάξιο του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) AG πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Ενέργειας, κ. Ιωάννη Φαλέκα, και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιο Κουκουράβα, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πέπλου, κ. Οδυσσέα Γιαννικάκη, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του ΤΑΡ στους Κήπους του Έβρου, όπου κατασκευάζεται ο επί ελληνικού εδάφους σταθμός συμπίεσης του αγωγού. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του έργου κι ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών, αφού πρώτα παρέλαβαν τον ειδικό εξοπλισμό ασφαλείας κι έλαβαν τη σχετική ενημέρωση.
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, γιατί επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά του φυσικού αερίου εντός του αγωγού, καθώς απαιτείται συμπίεση για την ομαλή ροή του. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται να φέρει ένα πολύ σημαντικό όφελος στην Αλεξανδρούπολη: την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζεστού νερού μέσω εναλλακτή θερμότητας. Πρόκειται για παροχή που θα διατεθεί στο Δήμο για δική του χρήση και αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στην περιοχή για τηλεθέρμανση, ξήρανση θερμοκηπίων κ.λπ.
Την κατασκευή του σταθμού συμπίεσης στους Κήπους έχει αναλάβει από κοινού κοινοπραξία που αποτελείται από την ιταλική εταιρεία Renco και την ελληνική ΤΕΡΝΑ, με τα έργα να έχουν προχωρήσει σημαντικά από το καλοκαίρι του 2017 που έγινε η θεμελίωση του κτηρίου και πέντε μήνες μετά την παράδοση των πρώτων αεριοστροβίλων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του