Ορεστιάδα: Εννέα μόνιμες προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας

Ενισχύεται η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου. Tα τελευταία χρόνια η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ορεστιάδας στελεχώνονταν από συμβασιούχους.

Πέντε καθαριστές, έναν επόπτη καθαριότητας που θα έχει καθήκοντα υπευθύνου λειτουργίας του τομέα καθαριότητας, δύο οδηγούς απορριμματοφόρων και έναν ηλεκτρολόγο οχημάτων θα προσλάβει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, η πρόταση για τις συγκεκριμένες προσλήψεις θα αποσταλεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών για επικύρωση και στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η προκήρυξη θα βγει στον αέρα περίπου στις 20 Οκτωβρίου και οι προσλήψεις θα έχουν γίνει πριν το τέλος του έτους.

Στο θέμα αναφέρθηκε εχθές, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος εξήγησε πως με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2016, παύει το προηγούμενο καθεστώς αναστολής πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και ανοίγει ο δρόμος για τις ανταποδοτικού χαρακτήρα μόνιμες προσλήψεις, δηλαδή για θέσεις των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από τους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών που προσλαμβάνουν.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ορεστιάδας στελεχώνονταν από συμβασιούχους, μέχρι και σήμερα που πέντε από τις θέσεις καθαριστών καλύπτουν οκταμηνίτες που προσλήφθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο