Ομιλία προσκλητήριο Λαμπάκη

Στα μέλη της παράταξής του ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για το Δήμο

Πρόσκληση προς μονάδες, ομάδες και σχηματισμούς, ακόμα και με διαφορετικές πεποιθήσεις και κομματική προέλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή για την Αλεξανδρούπολη του αύριο, απηύθυνε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, κατά την απολογιστική ομιλία που πραγματοποίησε ενώπιον μελών και φίλων της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως άλλωστε ξεκαθάρισε, «δεν οδηγούμαι, δεν ποδηγετούμαι από το κόμμα μου. Το σέβομαι, μ’ αρέσει να πηγαίνει καλά, αλλά όταν διαπιστώνω ότι στρεβλά προσπαθεί να εφαρμόσει κάποια πράγματα, τότε αντιδράω». Γι’ αυτό, όπως τόνισε, έχει ήδη πραγματοποιήσει 4 διαβουλεύσεις με φορείς και πολίτες, συγκεντρώνοντας προτάσεις που σε ειδικό συνέδριο της παράταξης θα αξιολογηθούν, ώστε να αποτελέσουν το πρόγραμμά της για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η αναφορά αυτή, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει μύδρους, για ακόμη μία φορά, εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, με τον κ. Λαμπάκη να κάνει λόγο για αναίσχυντη συμπεριφορά και πολιτική αλητεία, αφού παρά τα δύο χρόνια διαβουλεύσεων, τελικά η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται με γνώμονα το κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα πεπραγμένα της παράταξης τα 7,5 χρόνια που βρίσκεται στο ‘τιμόνι’ του Δήμου, μη παραλείποντας να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους συνεργάτες του που τον αντέχουν, με όλα του τα προτερήματα και ελαττώματα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

LNG και πανηγύρι επενδυτικό

Στην ομιλία του, που είχε διάρκεια περίπου 1,5 ώρα, ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα του LNG, για το οποίο, όπως είπε, μόνο όταν είχε τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων ότι το έργο αυτό θα έχει μηδενική προσβολή στο περιβάλλον, έδωσε το πράσινο φως στους επενδυτές, διαβεβαιώνοντάς τους ότι όχι μόνο δεν θα σταθεί εμπόδιο, αλλά θα είναι και αρωγός των προσπαθειών τους. Αναφορικά με το λιμάνι, ξεκαθάρισε ότι ‘δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα μίας μεγάλης χώρας, αλλά των Ελλήνων πολιτών… Αυτό που θα γίνει θα είναι ένα πανηγύρι επενδυτικό για αυτούς που θέλουν να επενδύσουν, αλλά και για εμάς’.

Σημείωσε ακόμη πως ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο πρώτος, μεταξύ των δήμων της ΑΜΘ, στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ,  με πάνω από 130 εκ μέσα σε 7,5 χρόνια, ενώαυτή τη στιγμή τρέχουν έργα 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου, με τις αδελφοποιήσεις, ξεχωρίζοντας αυτές με τη Ρωσία, και μιλώντας για τον τρόπο που έχουν βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. «Κάθε χρόνο έχουμε κάποιες χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία κι αυτό οφείλεται στις αδελφοποιήσεις που κάναμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα το ελάχιστο προσωπικό

Για το πράσινο και την καθαριότητα σημείωσε πως υπάρχει ελάχιστο προσωπικό, μόλις 8 άτομα, ωστόσο  αναμένεται η πρόσληψη 13 μόνιμων υπαλλήλων, ενώ υποστήριξε πως η Αλεξανδρούπολη είναι από τις πιο πράσινες και καθαρές πόλεις της χώρας, τονίζοντας πως «όσοι περπατούν την πόλη μας, μας δίνουν συγχαρητήρια, αυτή είναι η αλήθεια, κι ας λένε κάποιοι ό,τι θέλουνε».

Λαμπάκης: «Είμαι τρελός σε θέματα ….»

Τέλος, αναφορικά με το  θέμα της πεζοδρόμησης της Κύπρου και του  υπόλοιποι ιστορικού κέντρου, υπογράμμισε πως «ο χώρος αυτός, έστω κ αν χρειαστεί να πάω σπίτι μου, θα πεζοδρομηθεί, τέλος. Δεν μπορούν τα ατομικά συμφέροντα ενός καταστήματος και ενός ανθρώπου, που παρασύρουν κάποια ποσοστά της κοινής γνώμης, να με επηρεάσουν. Δεν το κατάλαβαν ακόμη ότι είμαι τρελός σε τέτοιου είδους θέματα; Θα εφαρμόσω ό,τι θεωρώ πως είναι προς το δημόσιο συμφέρον. Θα προχωρήσει η πεζοδρόμηση όλου του παλιού κέντρου, για τη δημιουργία ενός ήρεμου χώρου, όπου οικογένειες θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες όλων των καταστημάτων που είναι ήδη εκεί, αλλά και όσων θα δημιουργηθούν… Δεν μπορείς να μιλάς για ευρωπαϊκή πόλη χωρίς να έχεις ένα ήρεμο κέντρο, κι αυτή η παλιά μας αγορά είναι το ήρεμο κέντρο μας».

 Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο