Ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης εθελοντών νοσηλευτικής στο Νοσοκομείο

Στις 15 Ιουνίου  ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση της νέα τάξης Εθελοντών Νοσηλευτικής, η οποία αποτελεί την 26η σε σειρά εθελοντών από την ίδρυση του Τοπικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου με τα θεωρητικά μαθήματα, τα οποία δίδαξαν αμισθί γιατροί-ιδιώτες της πόλης μας.  Ακολούθησε η πρακτική άσκηση των 60 υποχρεωτικών ωρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στα τμήματα:

Παθολογική και Χειρουργική Κλινική και στα Επείγοντα Περιστατικά.

Επίσης σε συνεργασία με τη Διευθύνουσα του Νοσοκομείου οι εθελοντές επισκέφτηκαν επιπλέον  τμήματα όπως : Ακτινολογικό, Χειρουργεία, Αιμοδοσία, Αποστείρωση, Μονάδα τεχνητού νεφρού, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Αξονικό Τομογράφο και Πυρηνική Ιατρική.

«Υποδεχόμαστε με χαρά τους 19 νέους εθελοντές μας στην οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού και ευχόμαστε να αποδειχθούν μελλοντικοί σύμμαχοι και συνοδοιπόροι στο ερυθροσταυρικό έργο με συνέπεια και σεβασμό στις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος» σημειώνει ο Ερυθρός Σταυρός.
Παράλληλα οι εθελοντές εξετάστηκαν στο μάθημα της Χειρουργικής υπό την επίβλεψη της Αγγειοχειρουργού και Γενικής Γραμματέας του Τοπικού Διοικητικού Συμβουλίου κυρίας Ευτυχίας Ελευθεριάδου.

 

Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο του Αβαντα

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, πάντα πρωτοπόρος σε θέματα υγείας προάγει, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, την πρόληψη ως κύρια αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Σε συνεργασία λοιπόν με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. πρόκειται να υλοποιηθούν στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, με θέμα “Υγιεινός Τρόπος Ζωής” και “Ατομική Υγιεινή”.

Για τον λόγο αυτό, η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος κυρία Αλεξάνδρα Μπαμπούλη επισκέφτηκε  το Δημοτικό Σχολείο του Άβαντα στις 4 και 5 Ιουνίου για την πραγματοποίηση των παραπάνω σεμιναρίων.

Οι μικροί μαθητές εκπαιδεύτηκαν στον υγιεινό τρόπο ζωής και στην ατομική υγιεινή με διασκεδαστικό τρόπο, συμμετέχοντας ενεργά  στα βιωματικά μαθήματα. Τα παιδιά έμαθαν να ελέγχουν και να παρατηρούν την υγιεινή των δοντιών τους,  βουρτσίζοντας σωστά τα δόντια τους με οδοντόβουρτσα και χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα, να σαπουνίζουν και να πλένουν τα χέρια τους.

Η πρόληψη αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή μετάδοσης ιώσεων  και μικροβίων και γενικότερα για την την προάσπιση της υγείας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της εκπαίδευσης και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουν την τήρηση ατομικής υγιεινής και τον υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και τις συνέπειες που απορρέουν από τη μη τήρηση των κανόνων υγείας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο