«ΟΚ» Δρίτσα για τις εργασίες ανάδειξης των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ

Το «πράσινο φως» έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας με απόφασή του στις 8/7/2016 για την εκτέλεση του έργου: «Ανάδειξη – Αξιοποίηση των Ιστορικών Αποθηκών του ΟΣΕ στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης».

Πρόκειται για εργασίες ανακαίνισης των υφιστάμενων αποθηκών, αλλά και για την ανέγερση δύο ακόμη, στις θέσεις αυτών που έχουν καταρρεύσει από το πέρασμα του χρόνου. Οι αποθήκες, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό Δήμου και ΟΛΑ και τους μελετητές, θα αποκατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι πολιτισμού, ψυχαγωγίας και εστίασης. Συγκεκριμένα, στις αποθήκες 1, 3 και 5 θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης, ενώ στις θέσεις 2 και 4, όπου υπάρχει ό,τι απέμεινε από τις αποθήκες, θα ανεγερθούν νέα κτίρια, με σεβασμό στο αρχιτεκτονικό στυλ των προϋπαρχουσών αποθηκών.

Ο υπουργός, στην απόφαση, αναφέρει ρητά πως κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα σε συνεργασία με την οικεία Λιμενική Αρχή για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένος.

Το θέμα σχολίασε και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Σχετικά με την υπουργική απόφαση που αφορά στην ανάπλαση των αποθηκών του Ο.Σ.Ε. δήλωσε: «Χτίζουμε τη νέα Αλεξανδρούπολη βήμα-βήμα. Αναμορφώνουμε το Δήμο μας μέρα με τη μέρα. Μετά από κόπους πέντε ετών φτάσαμε στην έκδοση της υπ. αριθμ. πρωτ. 3122.1- Τ01/61311/16 του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, βάσει της οποίας δυνάμεθα πλέον να αναπλάσουμε τις αποθήκες του Ο.Σ.Ε., των οποίων τη χρήση έχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για 40 έτη. Είναι μια ακόμη νίκη που κατακτήθηκε με πολύ κόπο.

Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου την προηγούμενη και την τωρινή διοίκηση του Ο.Λ.Α., ιδιαίτερα τους προέδρους, κ.κ. Χρήστο Δούκα και Σταύρο Σταυράκογλου, όπως και τον μηχανικό του Ο.Λ.Α., κ. Χρήστο Γκαζέπη και όλους τους μηχανικούς του Δήμου που ασχολήθηκαν με την εν λόγω υπόθεση και ιδιαίτερα τους κ.κ. Ιωάννη Χρυσόπουλο, Θεόδωρο Γιοβανάκη, Μιχάλη Σβιντρίδη, Αθανάσιο Πάλλη, Δημήτριο Ουσταδάκη και την κα Ευφροσύνη Καλοπανά».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο