Οι πρώτοι μαθητές επισκέφθηκαν κινητό πλανητάριο «STARLAB»

Στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλεξανδρούπολης παρακολούθησαν την προβολή και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών (και όχι μόνο) με τον κόσμο των άστρων και των πλανητών.

Την Δευτέρα 14/11/2016 ξεκίνησε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας η υλοποίηση του προγράμματος ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ «STARLAB». Το Πλανητάριο επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο παρακολούθησε την προβολή και στη συνέχεια περιηγήθηκε στους χώρους του μουσείου! Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ειναι η γνωριμία των μαθητών (και όχι μόνο) με τον κόσμο των άστρων και των πλανητών. Τα θέματα που προβάλλονται αφορούν το αστρικό πεδίο,την ελληνική μυθολογία και τους αστερισμούς!

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ «STARLAB

Το πλανητάριο STARLAB θα υποδέχεται τους μαθητές της Αλεξανδρούπολης εντός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στον Πλατανότοπο Μαίστρου, έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.  Πρόσφατα το κινητό πλανητάριο STARLAB  συμμετείχε στο πολύμηνο πρόγραμμα «Το Αστεροσκοπείο πάει Σχολείο» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σκοπός των προβολών αυτών  είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο των άστρων και των πλανητών μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει την επιστήμη, τη μυθολογία και τη χαρά του θεάματος.

Οι προβολές του πλανητάριου, με τίτλο “Ταξίδι στο Σύμπαν”, πραγματοποιούνται ζωντανά από τον παρουσιαστή ο οποίος έχει ειδικές γνώσεις Αστρονομίας – σε τμήματα των 30-40 μαθητών, ανάλογα με την ηλικία τους και διαρκούν 40 περίπου λεπτά έκαστη (μια διδακτική ώρα).  Το αντίτιμο για κάθε μαθητή είναι 3 €.

Στην τιμή περιλαμβάνεται και η ξενάγηση στο Μουσείο και θα μπορούσε να καταβληθεί από το Σύλλογο Γονέων ή από τους ίδιους τους μαθητές.Στην περίπτωση που αποφασίσετε να επισκεφθεί και το δικό σας σχολείο το πλανητάριο STARLAB στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,  παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2310/541826, κα Έλλη Πανταζή, για να ορίσουμε τις ημερομηνίες πραγματοποίησης των προβολών για το σχολείο σας.

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ «STARLAB

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο