Οι ΙΝΚ ζωντανά σε μία unplugged εμφάνιση στην Αλεξανδρούπολη

Το Σάββατο στις 6 Μαΐου, ώρα 22.00, οι ΙΝΚ εμφανίζονται στο Καφέ Μπαρ «Κυβερνείο» στην Αλεξανδρούπολη για μία unplugged συναυλία. Μια ευκαιρία να απολαύσετε μια διαφορετική πλευρά της μπάντας, πιο συναισθηματική και λυρική. Οι ΙΝΚ θα ερμηνεύσουν τόσο δικά τους τραγούδια όσο και διασκευές από γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την ξένη ροκ μουσική σκηνή.

Η ΓΝΩΜΗ μίλησε με τον Χρήστο Τσάνταλη, τραγουδιστή των ΙΝΚ, και σας μεταφέρει όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συναυλία του Σαββάτου αλλά και τα μουσικά νέα της αγαπημένης τοπικής μπάντας.

Τι θα ακούσουμε το Σάββατο στο live;

Θα ακούσετε δικά μας τραγούδια αλλά και αγαπημένες διασκευές γνωστών συγκροτημάτων όπως οι Doors, Alice in Chains, Smashing Pumpkins, Tool, Pearl Jam κ.α.

Όχι τεχνικά μιλώντας, αλλά καλλιτεχνικά και συναισθηματικά, τι σημαίνει unplugged; Σας φέρνει πιο κοντά στο κοινό;

Τα unplugged τα έχουμε δουλέψει πολύ με τον Κώστα Αποστολόπουλο εδώ και  χρόνια, εμφανιζόμασταν σε σκηνές της Θεσσαλονίκης από το 2004 και αργότερα είχαμε καθιερώσει μια εμφάνιση κάθε εβδομάδα σε μαγαζιά της πόλης, είναι μια πολύ γνώριμη διαδικασία που έπλασε και βοήθησε εμάς ως μουσικούς αλλά και το δέσιμο, ήχο της μπάντας. Είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσεις μια διαφορετική πλευρά του εαυτού σου και του συγκροτήματος, χωρίς να υστερεί σε ένταση είναι αρκετά άμεση και ζεστή φόρμουλα, πολλές φορές  πιο συναισθηματική ίσως πιο λυρική. Θα έλεγα πως είναι ευέλικτο ως σχήμα μιας και μπορεί να σε παρακολουθήσει και κόσμος που δεν είναι ταυτισμένος με την ηλεκτρική και πιο σκληρή πλευρά της μπάντας.

Ως προς το πόσο κοντά μας φέρνει θα έλεγα πως εξαρτάται πάντα από το κοινό, την βραδιά και τις διαθέσεις εκατέρωθεν, σίγουρα όμως οφείλω να ομολογήσω πως τα unplugged μας είναι πάντα  παρεϊστικα. Επίσης έχω τα γενέθλιά μου εκείνη την ημέρα επομένως είμαι σίγουρος πως όλοι θα περάσουμε καλά.

Ιστορικά  τώρα θα δεις πως πέραν της βάσης της συνθέσεως που είναι κιθάρα φωνή στην ακουστική της μορφή, μεγάλες μπάντες επέλεξαν με τη σειρά του MTV unplugged να δώσουν στο κοινό τους την ουσία της τέχνης τους, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις συγκλονιστικές ερμηνείες των Pearl Jam, Nirvana, Alice In Chains στα 90΄s. Τα unplugged αυτά  είναι αν προσέξεις  και οι εικόνες οι οποίες μας αποτυπώθηκαν και για τις οποίες τους θυμόμαστε περισσότερο.

Ποια είναι τα μουσικά νέα των ΙΝΚ;

Προβάρουμε νέο υλικό, ετοιμαζόμαστε για συναυλίες του καλοκαιριού, μας έχει γίνει πρόταση για τις αρχές του 2018 για κάποιες ημερομηνίες στη Γερμανία και αν όλα πάνε καλά θα πάμε, περιμένουμε επίσης να δούμε μια παραγωγή της ΟΤΕ tv αφιέρωμα στην Αλεξανδρούπολη και τον πολιτισμό της στο οποίο συμμετέχουμε. Στα σχέδια μας είναι η κυκλοφορία ενός ακόμη video για το Rain και η βιντεοσκόπηση κάποιων ακουστικών τραγουδιών μιας και σκοπεύουμε να προωθήσουμε και αυτήν την πλευρά του συγκροτήματος.

 Ετοιμάζετε καινούρια δισκογραφική δουλειά;

Μόλις υπογράψαμε συμβόλαιο με την εταιρεία management Access In Music, στόχος είναι να προωθήσουμε κυρίως τις ήδη υπάρχουσες δουλειές μας, το Loom κυκλοφόρησε πέρσι και έτσι το υλικό είναι σχετικά καινούριο. Από την άλλη υπάρχουν δέκα περίπου νέα τραγούδια τα οποία προβάρουμε διαρκώς, θεωρώ πως μετά το καλοκαίρι θα μπούμε σε διαδικασία τροχιάς τρίτου δίσκου, κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2018 ή αρχές 2019 και θα έχει 12 τραγούδια.

Info:

ΙΝΚ Unplugged Show
Σάββατο , 6 Μαΐου, 22.00 – 01.00
Cafe Bar Κυβερνείο, Νικηφόρου Φωκά, Αλεξανδρούπολη.
Είσοδος Ελεύθερη.
Facebook event : ΙΝΚ unplugged

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο