Οι επιπτώσεις Χρυσού στη Θράκη στο ευρωκοινοβούλιο 19-21 Νοεμβρίου

Αποστολή αντιπροσωπείας των φορέων της Θράκης θα βρεθεί από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τις επιπτώσεις στη Ζωή και στο περιβάλλον από την εξόρυξη Χρυσού στη Θράκη.

Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από Δημάρχους της περιοχής, αλλά και μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου, κατά της εξόρυξης του Χρυσού. Ομιλητής θα είναι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου και Κώστα Αρβανίτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως δρομολογούνται συνεντεύξεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη του Χρυσού στη Θράκη.

Συνέντευξη τύπου για το Χρυσό στην Κομοτηνή

Μεγάλη συνέντευξη για τις επιπτώσεις του Χρυσού στη Θράκη, θα δοθεί στην Κομοτηνή, την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Το παρών τους θα δώσουν ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας- Σαππών, Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Ευάγγελος Λαμπάκης και εκπρόσωπο της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης- Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη.

Επίσης δρομολογούνται και επισκέψεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, όπου θα τεθεί το θέμα, επαναλαμβάνοντας την εδώ και 20 χρόνια αρνητική στάση της κοινωνίας της Θράκης, στις μεταλλευτικές δραστηριότητες.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο