Οι αστυνομικοί του Έβρου θέλουν πίσω την «ΑΣΠΙΔΑ» τους

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τη Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων
«Σας καλούμε να επισκεφτείτε τον ακριτικό Νομό μας για να διαπιστώσετε την αγωνία που εκφράζουμε αλλά και για έναν ειλικρινή διάλογο για την επίτευξη του κοινού μας στόχου»

Να ακυρώσει άμεσα τη διαταγή ανάκλησης των αποσπασμένων αστυνομικών από την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» που συνέδραμαν στο δύσκολο έργο της προστασίας των συνόρων, ζητά η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή μας, δίχως, όμως, κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Η απομάκρυνση περίπου 30 ατόμων από τον Έβρο, την στιγμή που οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται, κάτι που αναγνωρίζει και η ίδια η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, καταδεικνύει τον παράλογο χαρακτήρα της απόφασης. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί «επιστρατεύτηκαν» για να ενισχύσουν την ασφάλεια το κέντρο της Αθήνας, μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδυναμώνοντας όμως σημαντικά την περιοχή του Έβρου, για την οποία, κατά τα άλλα, όλοι έχουν μεγάλη ευαισθησία…

Η επιστολή των αστυνομικών του Έβρου

«Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες υπάρχει μία έξαρση της μετανάστευσης ανά την υφήλιο χωρίς να εξαιρείται η χώρα μας, μια που αποτελεί γεωγραφικό σύνδεσμο μεταξύ Ευρώπης,  Ασίας αλλά και  Αφρικής. Η περιοχή του Έβρου, όλα αυτά τα χρόνια,  αποτέλεσε μόνιμο σημείο εισόδου προσφύγων και μεταναστών. Το Ελληνικό κράτος με διάφορες μεθόδους και δράσεις προσπάθησε να ανταπεξέλθει στο ζήτημα αυτό. Μία από τις κορυφαίες και ουσιαστικές προσπάθειες αποτέλεσε η ίδρυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης  το 1999 κατά της δικής σας Υπουργίας, και μία δεύτερη, η έναρξη της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» το 2012. Σήμερα στα μέσα του 2019 το ζήτημα της μετανάστευσης παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ και η ανάγκη αντιμετώπισης του επιβάλει συνεχή ενδυνάμωση σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα καθώς αυξάνεται το διασυνοριακό έγκλημα (τρομοκρατία, τζιχαντιστές, ναρκωτικά, λαθρεμπορία κλπ ).

Κύριε Υπουργέ, στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις σας αναφερθήκατε εκτενώς στο μεταναστευτικό ζήτημα και στη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Εσείς αναφέρατε ότι η επιτήρηση και η επόπτευση των συνόρων είναι σχεδόν αμιγώς έργο των Σωμάτων Ασφαλείας και συμφωνούμε μαζί σας.

Εσείς αναφέρατε ότι οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν και το μεταναστευτικό αποτελεί θέμα Εθνικό και συμφωνούμε μαζί σας.

Εσείς αναφερθήκατε στην αναγκαιότητα δράσεων για να αντιμετωπιστεί ένα νέο φαινόμενο εισδοχής στον Έβρο και συμφωνούμε μαζί σας.

Όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στην καθημερινότητά τους μάχονται, με αιχμή του δόρατος τα Συνοριακά Τμήματα, να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της μετανάστευσης.

Εμείς ως Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης αλλά και ως μέλη της κοινωνίας του Έβρου θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις αγωνίες μας, τις ανάγκες μας αλλά και τις απαιτήσεις μας για τη μέγιστη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, την άρτια φύλαξη των συνόρων μας και την εμπέδωση της ασφάλειας στους συντοπίτες μας και κατ’ επέκταση σε όλη τη Χώρα.

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε για όλα αυτά που αναφερθήκατε, να μας ενισχύσετε άμεσα με υλικοτεχνικά μέσα και να ακυρώσετε άμεσα τη διαταγή  ανάκλησης των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας από την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να επισκεφτείτε τον ακριτικό Νομό μας για να διαπιστώσετε την αγωνία που εκφράζουμε αλλά και για έναν ειλικρινή διάλογο για την επίτευξη του κοινού μας στόχου».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο